Kalbėjimo lavinimo seminaras „Kaip kalbėti, kad tave išgirstų?“

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-08-03
Laikas:10:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kalbėti mokame visi, tačiau kaip reikia kalbėti, kad tave išgirstų ir suprastų. Šis klausimas aktualus visiems, o atsakymą į jį galite rasti kalbėjimo lavinimo seminare „Kaip kalbėti, kad tave išgirstų?“, vyksiančiame rugpjūčio 3 d. 10–17 val. bibliotekos konferencijų salėje. Būtina išankstinė registracija.

Projekto „Panevėžio miesto jaunimo kompetencijų stiprinimas“ mokymai skirti Panevėžio mieste gyvenantiems, ekonomiškai neaktyviems (bedarbiai, moksleiviai, nedirbantys pagal ilgalaikio, trumpalaikio darbo sutartis) 14–29 metų jaunuoliams.

„Kalbėti yra kvėpuoti. Kvėpuoti yra gyventi. Kylant gyvenimo kokybei, kyla ir poreikis kokybiškai kalbai. Kalba yra viena iš pagrindinių komunikacijos priemonių“, – teigia šio seminaro lektorė aktorė, režisierė Aldona Vilutytė.

Seminare bus kalbama apie kvėpavimą, balsą, tartį, minčių formulavimą , kūno kalbą ir stresą. Plačiau nagrinėjamas  kiekvienas šių element – jų struktūra, dažniausiai pasitaikančios problemos, pateikiant būdus,kaip jas įveikti ir įvardijant jų svarbą  mūsų kalbėjimui. Bus pasiūlyta daug pratimų, padėsiančių valdyti stresą, sureguliuoti kvėpavimą, raiškiai kalbėti, aiškiai formuluoti mintis.  Taip pat bus daromi pratimai, kurių dėka sustiprinus kalbėjimo aparato raumenis, pajungus rezonatorius, balsas tampa stipresnis, spalvingesnis, įdomesnis, įtaigesnis ir lengviau pasiekia adresatą, išvengiant rėkimo, užkimimo, balso dingimo bei kitų problemų. O seminaro pabaigoje bus kalbama apie tai, kaip tvarkytis su baime ir stresu, drebančiu balsu ir kūnu, trūkinėjančiomis mintimis, nuobodžiu monotonišku kalbėjimu. Lektorė atsakys į seminaro dalyviams aktualius klausimus.

Projekto partneriai:  Panevėžio socialinių paslaugų centras, Panevėžio Rotaract klubas, Labdaros ir paramos fondas „Vilties arka“.

Projektas skirtas Panevėžio vietos veiklos grupės (PVVG) strategijos įgyvendinimui. Projektą remia ESFA (Europos socialinio forndo agentūra)

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.