Biblioteka rengiasi naujam projektui „Pastatai kalba. Panevėžys“

Vaizdas be pavadinimo

Praėjusį savaitgalį Vilniuje vyko atviros architektūros savaitgalis „Open House Vilnius“, kuriame dalyvavo Bitės bibliotekos darbuotojos. Tai tam tikras pasiruošimas rudenį mieste vyksiančiam projektui „Pastatai kalba. Panevėžys“, į kurį įsitraukė ir biblioteka.

„Open House Vilnius“ – šalies sostinėje organizuojamas nuo 2015 m. Jo metu duris atveria Vilniaus pastatai, pasižymintys architektūros kokybe, svarba miestui ir bendruomenėms. Ekskursijas veda gidai-savanoriai, pastatų architektai ir atstovai.

Atviros architektūros savaitgalį „Open House Vilnius“ organizuoja savanoriška, nevyriausybinė ir ne pelno siekianti viešoji įstaiga „Architektūros fondas”. Renginio tikslas – sukurti galimybę kiekvienam domėtis architektūra ir ją pažinti. Šiemet „Open House Vilnius“ pristatė architektūrinių pasivaikščiojimų savaitgalį, kurio programoje – 12 maršrutų.

Šiais metais pirmą kartą  į projektą įsitrauks atviros architektūros savaitgaliai mažesniuose Lietuvos miestuose. Pirmojo projekte dalyvaujančio miesto – Panevėžio gyventojai ir miesto svečiai bus kviečiami į savanorių-gidų vedamas nemokamas ekskursijas. Tarp atrinktų miesto pastatų šiame projekte dalyvauja ir Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka.

Praėjusį šeštadienį būsimojo architektūrinio savaitgalio „Pastatai kalba. Panevėžys“ ekskursijų mentoriai buvo pakviesti į Vilnių dalyvauti, domėtis ir mokytis iš ekskursijų gidų. Po ekskursijų vyko diskusijos, pokalbiai ir praktiniai užsiėmimai.

Apsilankyti Bitės bibliotekoje, pažvelgti į ją įvairiais rakursais ir atrasti jos savitumą pakviesime rugsėjo 12–13 dienomis, architektūrinio savaitgalio „Pastatai kalba. Panevėžys“ metu. Prisidėti prie renginio įgyvendinimo galite ir jūs tapdami savanoriais, užpildykite anketą.

Šeštadienio apsilankymo „Open House Vilnius 2020“ akimirkas užfiksavo būsimos bibliotekos gidės Ilona Mažylytė ir Rūta Juzėnienė.