VASAROS KNYGŲ FIESTA. Pokalbis su „Eglės” leidykla

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-06-16
Laikas:14:00
Vieta:Nuotolinis renginys

Birželio 16 d. 14 val. tiesiame pirmąjį virtualų tiltą per Lietuvą nuo bibliotekos, leidyklos iki skaitytojo bei kviečiame į „Vasaros knygų fiestos“ atidarymą. Pirmojo virtualaus susitikimo metu kalbėsimės su leidyklos „Eglė“ direktoriumi Antanu Stanevičiumi ir ypatinga proga sveikinsime Panevėžio miesto savivaldybės viešąją biblioteką.

„Vasaros knygų fiesta” tai kasmetinis bibliotekos renginys, kurio metu skaitytojai kviečiami susitikti su leidyklų atstovais, žymiais knygų autoriais ir išgirsti knygų pristatymus. Šiais metais fiesta vyksta virtualiai susitikimus galėsite stebėti bibliotekos „Youtube“ kanale. Visą vasarą planuojami virtualūs susitikimai su leidyklomis ir rašytojais, plačiau apie tai straipsnyje.

Tiesioginės transliacijos metu kalbėsime apie žymios Aukštaitijos krašto poetės Elenos Mezginaitės kūrybą. Fiestos atidarymui šios autorės poezija pasirinkta neatsitiktinai – šiemet Panevėžio miesto savivaldybės administracija, atsižvelgdama į panevėžiečių prašymą ir šios poetės nuopelnus kultūrai, suteikė Panevėžio miesto savivaldybės viešajai bibliotekai poetės Elenos Mezginaitės vardą. Toks poetės veiklos atpažinimas – tikra šventė Panevėžiui, o taip pat ir Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekai, kuri jau daugelį metų puoselėja poetės vardo atminimą. Bibliotekos iniciatyva išleista E. Mezginaitės knyga „Mano senas drauge“ (III papildytas leidimas).

Simboliška, kad pirmojo „Vasaros knygų fiestos“ renginio centre atsidūrė būtent Elena Mezginaitė. Poetė yra išleidusi aukštos kultūrinės vertės leidinių ir pelniusi daugybę prestižinių apdovanojimų – Julijono Lindės-Dobilo premiją, Salomėjos Nėries literatūrinę premiją, Lietuvos nepriklausomybės medalį, yra išrinkta labiausiai nusipelniusia panevėžiete kultūros srityje, tapusi „Poezijos pavasario” laureate. Daugelis jos eilėraščių yra virtę dainomis. E. Mezginaitei atminti biblioteka kasmet organizuoja Lietuvos moksleivių ir jaunimo dainuojamosios poezijos festivalį-konkursą „Mano senas drauge“,  kuris sudomina vis daugiau dainuojamosios poezijos žanro kūrėjų ir neretai tampa tramplinu į didžiąją sceną.

Pirmojo „Vasaros knygų fiestos“ susitikimo metu leidyklos „Eglė“ leidinius pristatys ir pokalbyje dalyvaus leidyklos direktorius Antanas Stanevičius. Pašnekovą kalbins bibliotekos kūrybinių projektų vadovas, renginių organizatorius Arnoldas Simėnas. Pokalbį galėsite stebėti bibliotekos „Youtube“ kanale. Tiesioginės transliacijos metu turėsite galimybę užduoti klausimus.

Visus susitikimus rasite renginių kalendoriuje, o užsiprenumeravę naujienlaiškį gausite į savo el. pašto dėžutę.

Tieskime virtualų tiltą į literatūros platybes!