Svečiuose pas vaikus

Linksmieji kiemo svečiai

Birželio 1-oji, Tarptautinė vaikų gynimo diena, Rokiškio rajone prasidėjo rytmečiu ,,Linksmieji kiemo svečiai”. Rokiškio rajono kultūros įstaigų specialistai aplankė mažuosius ugdymo įstaigose.

Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriaus darbuotojos su programa skaitymai mažiesiems ,,Knyga mirioramos lange” svečiavosi pas vaikučius M/D ,,Ąžuoliukas“ ir Kavoliškio M/D.  

Bibliotekininkė Sigita Tvirkutienė vaikams garsiai skaitė L.Pauli ir K. Scharer pasaką ,,Lapė bibliotekoje”. Įdomiausia vaikams buvo tai, kad skaitymą paįvairino mirioramos lange besikeičiančios knygos iliustracijos ir pasakos personažai. Bibliotekininkių Vidos Ruželienės ir Nadieždos Ivanovos pagalba atgijo knygos personažai – lapė, pelytė ir višta. Smagus knygos skaitymas vaikams priminė, kas yra biblioteka, kaip joje elgtis, kaip rinktis knygas, kad jas skaitant galima daug ką patirti, išmokti, ir, kad kiekvienas skaitytojas turi turėti skaitytojo pažymėjimą.

Šventės proga vieni kitus apdovanojome nuotaikingais sveikinimais, gražiomis emocijomis, puikiomis akimirkomis, oro bučiais ir pažadais greit susitikti bibliotekoje. Juk susitikome po ilgo nesimatymo! Dėkojame minėtoms ugdymo įstaigoms ir Kavoliškio kaimo bendruomenei už šiltą priėmimą ir gerą nuotaiką.

Parengė vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova
Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešoji biblioteka