Mokymai „Grafinis dizainas 101. Pasidaryk GIF pats“

Gif kūrimo mokymai
Ritos Raziūnaitės iliustracija
Data:2020-07-18
Laikas:9:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Mokytis galima ir linksmai. Kviečiame į mokymus „Grafinis dizainas 101. Pasidaryk GIF pats“. Mokymai skirti ekonomiškai neaktyviems 14–29 m. jaunuoliams.

Užsiėmimuose apžvelgsime, kas yra grafinis dizainas ir darysime savo erdvės kūrybinį koliažą, kurį po to pajudinsime.

Naudinga valdyti grafines programas savo kūrybinėms idėjoms realizuoti. Socialinių medijų amžiuje tai labai svarbu. Išmoksime iliustruoti teiginius, darniai jungti vizualus su tekstu.

Būtina išankstinė registracija.

Užsiregistravusių laukia teorinė dalis ir daugiausiai praktinės-kūrybinės užduotys, kaip naudoti pagrindinius įrankius rezultatui pasiekti, kaip kurti judančią animaciją (GIF), trumpa apžvalga, kuo skiriasi RGB ir CMYK. Sumaketuotą rezultatą atsispausdinsime bibliotekoje ir aptarsime.

Mokymus ves Rita Raziūnaitė – nuobodulį verčianti kūryba dizainerė, žongliruojanti įvairiomis veiklomis, lėto multitaskingo propaguotoja, Panevėžys Collective, Galerija be stogo – viena iš iniciatorių, Atviros architektūros savaitgalio mažesniuose miestuose viena iš organizatorių.

Grafinio dizaino mokymų metu lektorė pasidalins savo patirtimi, atsakys į rūpimus klausimus. Tai grafinio dizaino pradžiamokslis, bet bus smagu ir jau įgudusiam. Rita apžvelgs grafinį dizainą, pakvies atidžiau pažvelgti į mieste supančią grafiką, plakatus.

Žingsnis po žingsnio judėsime link žaidimo, kuomet kursime skaitmeninį savo kambario erdvės koliažą, vėliau jį atgaivinsime, animuodami GIF. Sumaketuosime projekto pristatymą, atsispausdinsime ir aptarsime rezultatus.

Išeisite susipažinę su programomis Adobe Photoshop ir Iliustrator pagrindiniais įrankiais. Turėsite minimalų žinių ir įgūdžių rinkinį, pagal kurį jūs galėsite laisviau reikšti savo kūrybiškumą kasdieninėje socialinėje medijoje. Sustiprės įgūdžiai ir pasitikėjimas savimi, kuriant tokius dalykus kaip plakatai, skrajutės, internetinė grafika ir kt.