Ką reikia žinoti lankantis bibliotekoje? Visa informacija vienoje vietoje

Vaizdas be pavadinimo

Karantino švelninimo metu dažnai keičiame lankytojų aptarnavimo tvarką, knygų išdavimo, grąžinimo sąlygas, todėl galite sutrikti informacijos gausoje. Žemiau surašyta pagrindinė informacija, kurią jums reikia žinoti šiandien.

Nuo birželio 17 d. atidaroma Atvira jaunimo erdvė.

Organizuojami mokymai ir renginiai, juos galite matyti renginių kalendoriuje ir užsiprenumeravę naujienlaiškį gauti į savo el. pašto dėžutę.

Atnaujinta edukacinė veikla, kviečiame registruotis į edukacines programas bibliotekoje ir virtualioje erdvėje.

Teikiamos naudojimosi kompiuterine įranga, skenavimo, kopijavimo paslaugos.

Knygų išdavimas

Knygos, leidiniai išduodami iš bibliotekos Centrinių rūmų abonemento, Didžiosios, Informacijos bei kraštotyros, Menų skaityklų atvirųjų fondų, Vaikų literatūros skyriaus, Juozo Miltinio palikimo studijų centro fondo. Periodinius leidinius skaityti galima Didžiojoje skaitykloje.

Lankytojams leidžiama savarankiškai rinktis knygas ir leidinius. Jie išduodami nuolatiniuose knygų išdavimo punktuose ir naudojantis leidinių išdavimo savitarnos aparatu. Rekomenduojame knygas užsakyti iš anksto nuotoliniu būdu ir taip sutrumpinti savo apsilankymo laiką.

Į namus lankytojams išduodama ne daugiau kaip 10 knygų.

Knygų grąžinimas

Knygų grąžinimas vyksta bekontakčiu būdu, t.y. grąžinant knygas į knygų grąžinimo dėžę, esančią prie pagrindinio įėjimo Respublikos gatvėje. Taip pat jas galite palikti tam paskirtoje vietoje ant stalo (lentynos) bibliotekos darbo metu Centriniuose rūmuose (Respublikos g. 14) ir Vaikų literatūros skyriuje (Aukštaičių g. 4).

Lankytojų grąžintos knygos ir toliau karantinuojamos. Bibliotekos darbuotojas jas nuneša į karantinavimo patalpą, kurioje knygos laikomos ne trumpiau kaip 24 val.

Laikykitės saugumo reikalavimų

Rekomenduojame bibliotekos patalpose dėvėti apsaugines kaukes, atviruose fonduose rinktis knygas dėvint apsaugines pirštines. Skaitant periodikos leidinius dėvėti apsaugines pirštines privaloma.

Siekdami užtikrinti lankytojų rankų higienos laikymąsi, prie įėjimo, abonemente ir skaityklose kviečiame naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis.

Darbo laikas

Primename, kad iki rugpjūčio 31 d. biblioteka dirba vasaros darbo grafiku:
pirmadieniais–penktadieniais 9.00–18.00;
šeštadieniais 9.00–15.00;
sekmadieniais nedirba.

Bendra informacija teikiama tel. (8 45) 50 16 50.