Įsisamoninimu pagrįstas streso valdymas (Mindfulness-based stress reduction)

Lina Bagdonavičienė
Data:2020-07-09
Laikas:9:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į patyriminius mokymus „Įsisamoninimu pagrįstas streso valdymas  (Mindfulness-based stress reduction)“. Mokymo tikslas – per struktūriškai atliekamas praktikas į žmogaus kasdienį gyvenimą įdiegti praktikas, kurių pagalba didės adaptyvumas, funkcionalumas, sumažės patiriama įtampa. Mokymai skirti ekonomiškai neaktyviems 14–29 m. jaunuoliams.

Žmogus dienos eigoje patiria įvairiausių iššūkių, netikėtumų, tai gali trukdyti siekti įvairiausių tikslų. Kognityvinė elgesio terapija teigia, kad mintys sukelia emocijas, kūno pojūčius, impulsus veikti, sąlygoja elgesį. Išmokus save stebėti, mes galime būti daugiau gebantys priimti realybę tokią, kokia ji yra, įsisąmoninti, ko mes vengiame, padidinti savivokos/savęs supratimo galimybes.

Mes galime įgauti didesnį atsparumą savo reakcijose ir būti mažiau pažeidžiamais. Išmokti suprasti, kuo mūsų mintys skiriasi nuo mūsų pačių. Pagerinti kontaktą su aplinkiniais, gebėjimą save priimti visokį. Efektyviai naudoti savo protinius, emocinius, fizinius organizmo resursus ir pagerinti darbingumą, tuo pat metu nedidinant streso ir gauti daugiau pasitenkinimo iš gyvenimo teikiamų galimybių.

Mokymų tikslas – suteikti pagrindines žinias apie Mindfulness praktikų taikymą jauniems žmonėms, pademonstruoti pagrindines technikas praktiškai, suteikti įgūdžius pradėti praktikuoti pagrindines technikas po seminaro.

Renginio metu bus pristatomos Mindfullness, vizualizacinės praktikos, efektyvaus laiko paskirstymo technikos.

Mokymų metu įgysite praktinių žinių, kaip lavinti dėmesingumą, koncentraciją, įsisąmoninti savo mintis, emocijas, kūno pojūčius, impulsus veikti. Praktikuosite metodikas, kuriomis galima sukoncentruoti besiblaškančias mintis ir pasitelkti dėmesingumą link tikslo įgyvendinimo.

Būtina išankstinė registracija.

Lektorė Lina Bagdonavičienė – psichologė-psichoterapeutė, Mindfulness mokytoja, kognityvinės elgesio psichoterapijos supervizorė, Lietuvos kognityvinės ir elgesio terapijos asociacijos valdybos narė.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.