Filmo „Ramybė mūsų sapnuose“ peržiūra

ramybė mūsų sapnuose
Šarūno Barto filmo „Ramybė mūsų sapnuose“ kadras
Data:2020-07-02
Laikas:16:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Liepos 2 d. 16 val. kviečiame žiūrėti filmą „Ramybė mūsų sapnuose“ (scen. aut. ir rež. Šarūnas Bartas, 2015 m., trukmė 107 min.).

Šarūnas Bartas – vienas žymiausių Lietuvos kino režisierių, apdovanotas daugybe svarių apdovanojimų, 2001 m. gavo Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją. Jo filmai ne kartą tapo tarptautinių festivalių laureatais, du kartus jam įteikta „Sidabrinė gervė“ už geriausią režisūrą. 2016 m. vienas solidžiausių šalies kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“  režisieriui paskirta už filmą  „Ramybė mūsų sapnuose“.

Tai filmas, kuriame susipina vaidybinis kinas, realaus gyvenimo dokumentika ir nematyti archyviniai kadrai iš asmeninių vaizdo įrašų kolekcijos. Filme vaidina ir  režisieriaus dukra Ina Marija Bartaitė. Ina Marija Bartaitė (g. 1996) – jauna lietuvių kino aktorė. Už vaidmenį savo tėvo Šarūno Barto filme „Ramybė mūsų sapnuose“ nominuota geriausia „Kino pavasario 2016“ Lietuvos metų kino aktore.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė
Lietuvos Respublikos Kultūros taryba Panevezio-miesto-savivaldybe

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.