Filmo „Nėra laiko gerumui” peržiūra

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-06-18
Laikas:16:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Birželio 18 d. kviečiame žiūrėti filmą Nėra laiko gerumui” (rež. Aloyzas Jančoras, 2015 m., trukmė 68 min.) apie kino režisierių Arūną Žebriūną, 2011 m. Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą.
2020 metų rugpjūčio 8 d. jam būtų sukakę 90 metų.

Tai poetinis pasakojimas apie garsios menininkų šeimos likimą. Tėvas – lietuviško kino patriarchas Arūnas Žebriūnas, motina – dainininkė, scenos primadona Giedrė Kaukaitė, vyresnioji dukra – dailininkė Monika Žebriūnaitė-Edgar, jaunesnioji – muzikantė Ūla Ulijona Žebriūnaitė.
Pasakojimas sudurstytas iš šeimos prisiminimų, pasvarstymų apie kūrybą, pašaukimą, vertybes, archyvinių kadrų.

Režisierius Arūnas Žebriūnas yra žinomas kaip filmų „Gražuolė“, „Paskutinė atostogų diena“, miuziklo „Velnio nuotaka“ kūrėjas.

Už filmą „Paskutinė atostogų diena“ A. Žebriūnas pelnė tris garbingus prizus: „Sidabrines bures“ Lokarno kino festivalyje (1965), premiją VI Pabaltijo, Baltarusijos ir Moldavijos kino festivalyje, kuris vyko Taline, ir pirmasis iš Lietuvos režisierių – Didįjį prizą Kanų jaunimo filmų festivalyje (1966). Filmas „Gražuolė“ ir jo pagrindinė herojė apdovanoti IV sąjunginiame kino festivalyje Minske (1970), o „Naktibalda“ (1973) – diplomu už kūrybinius ieškojimus VII sąjunginiame kino festivalyje Baku (1974). Tais pačiais 1974 metais sukurta ir garsioji „Velnio nuotaka“, apdovanota IX sąjunginiame kino festivalyje Frunzėje. O „Riešutų duona“ (1977) įvertinta prizu už režisūrinio meistriškumo savitumą XI sąjunginiame kino festivalyje Jerevane (1978). 2011 m. režisierius Arūnas Žebriūnas apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija.

Dėmesio! Iš anksto informuojame ir atsiprašome, kad dėl pandemijos apribojame vietų skaičių bibliotekos erdvėse, kuriose vyks renginiai.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė

LKT_LogotipasPanevezio-miesto-savivaldybe

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.