Konkursas „Jūsų Bitės – mūsų medus“

Vaizdas be pavadinimo

Bitės biblioteka, būdama „Lietuva skaito!“ akcijos abasadore, skelbia konkursą „Jūsų Bitės – mūsų medus“. Kviečiame atrasti ar prisiminti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės kūrybą ir asmenybę, sukurti kūrybišką plakatą.

Taisyklės

Konkurso užduotis – sukurti Bitės plakatą. Tai gali būti nuotrauka, maketas, koliažas, montažas, ranka nupieštas vaizdas, iš objektų sudėliota ir nufotografuota nuotrauka  ar bet kokia kita forma pateiktas kūrinys (keli pavyzdžiai apačioje). Svarbu pasitelkti kūrybiškumą ir tuo pačiu pabandyti pažinti autorę bei ją atvaizduoti. Pageidautinas kūrinio ar nuotraukos dydis yra 148mm x 210mm (A5 lapo formatas).

Tiek šis konkursas, tiek akcija yra skirta padėti skaitytojams atrasti lietuvių literatūros klasikus ir jų dar nepažintą arba mažai girdėtą kūrybą.

Jus gal įkvėpti G. Petkevičaitės-Bitės kūryba (užsisakyti knygą bibliotekoje), biogafija. Galite pasinaudoti šiomis nuotraukomis arba kitais laisvai prieinamais duomenimis apie autorę.

Kuriant negalima naudoti darbų, saugomų autorių teisių (skolintis kitų menininkų darbus). Atsiųsdami darbą patvirtinate, kad jis yra sukurtas jūsų.

Savo darbus iki gegužės 18 d. siųskite el. paštu monika.banelyte@pavb.lt.

Prizai

Gegužės 18 d. bus išrinkti 3 konkurso nugalėtojai, kurie gaus medaus ir kitų prizų: pirmosios vietos nugalėtojo kūrinys kartu su jo vardu, slapyvardžiu ir/ar nuoroda į kūrėjo svetainę/paskyrą papuoš bibliotekos atributikos užrašines. Visi 3 prizininkai galės pasirinkti vieną iš trijų veiklų:

  • 1 val. trukmės žaidimai virtualioje erdvėje (1–2 asm.)
  • 1,5 val. trukmės profesionali piešimo pamoka (1–2 asm.)
  • 1 val. trukmės fotosesija studijoje (1–2 asm.)

Dalyvaudami konkurse sutinkate, kad jūsų kūrinys būtų viešinamas bibliotekos svetainėje ir kituose žiniasklaidos kanaluose.

Pavyzdžiai