Panevėžio miesto savivaldybės viešoji biblioteka kviečia kartu paminėti Nacionalinę bibliotekų savaitę

BibliotekuSavaite_2020_1920x1080_002_EVENT

2020 m. balandžio 23–29 dienomis jau 20-ąjį kartą vyks Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė „Kaip pasikeitėme per 20 metų?“.

Kadangi šiemet, pirmąkart per visą istoriją, bibliotekos dirba nuotoliniu būdu, švęsime Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę šiek tiek kitaip – kaip ir visos bibliotekų veiklos, taip ir šios savaitės renginiai persikels į virtualią erdvę. Jubiliejinę – 20-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę pasitiksime priminimu – „Saugiai iš namų“.

Nacionalinės bibliotekų savaitės dienomis kviesime savo skaitytojus ir visus panevėžiečius – vaikus, jaunimą, šeimas, senjorus – virtualiai apsilankyti organizuojamose veiklose.

BIBLIOTEKŲ SAVAITĖS PASIŪLYMAI:

20-mečio pokyčių iliustracijos, konkursai, akcijos bibliotekų Facebook paskyrose
Panevėžio miesto savivaldybės viešoji biblioteka 
Šiaurinė biblioteka
Biblioteka „Šaltinėlis
Smėlynės biblioteka
Biblioteka „Židinys“
Biblioteka „Žiburėlis“
Viešoji biblioteka
Vaikų literatūros skyrius „Žalioji pelėda“
Parko biblioteka

Pamatykite nuotraukų koliažus, parodysiančius bibliotekų eksterjero ir interjero, technologinius pokyčius, video įrašus, kviečiančius susipažinti su bibliotekų edukacijomis, dalyvaukite konkursuose.

Viktorina „Ar gerai mus pažįsti?“
Išbandykite trumpą testą, padėsiantį pasitikrinti ar gerai pažįstate miesto bibliotekas, o galbūt ir sužinoti kažką naujo. Net 20 teisingai atsakiusiųjų į klausimus, lauks prizai: metalinis knygų skirtukas, puodelis, knyga „Neregėta Lietuva“, rašiklis su atšvaitu).

Įdomių faktų apie bibliotekas žemėlapis „Ar žinai, kad…“ 
Sužinokite apie miesto bibliotekas įvairių, galbūt netikėtų faktų. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad… Viešoji biblioteka, yra vienintelė biblioteka mieste, kur parduotuvės patalpos pritaikytos bibliotekai…

Virtuali dėlionė „Literatūrinis Panevėžys“ 
Kviečiame surinkti vieną iš 12 siūlomų dėlionių, kuriose pristatomos miesto vietos ir atminimo ženklai, susiję su literatūra, mieste gyvenusiais ir dirbusiais kūrėjais, įdomiais faktais. 

Filmukas „20 metų: ko nematė lankytojai“ 
Apie tai, kad per laiką pasikeitė kompiuterinė įranga, interjerai ir net keletas darbuotojų, žino visi, besilankantys mūsų bibliotekose. Siūlome pažvelkite į tai, ko gal būt nematėte.

Pasakų skaitymai ir kamishibai teatro istorijos 
Siūlome pasiklausyti nuotaikingų knygų personažų – raganaitės iš palėpės pasakų bei triušio Ralfio pasakojimų bei susipažinti su paveikslėlių teatro istorijomis.

Virtuali paroda „Mažasis princas mumyse“
Siūlome susipažinti su 23 „Mažojo princo“ leidimais įvairiomis pasaulio kalbomis. Be tradicinių, lietuviško, prancūziško, angliško, išvysite ir egzotiškesnėmis kalbomis – islandų, turkų, rumunų, suomių, portugalų, graikų, italų ir kt. – knygos egzempliorius. Kolekciją surinko „Šviesos“ specialiojo ugdymo centro bibliotekininkė Jolita Rutkauskaitė.

DAUGIAU INFORMACIJOS, NAUJIENŲ, UŽDUOČIŲ IR ĮDOMYBIŲ RASITE:
bibliotekos tinklalapyje https://www.panbiblioteka.lt , bibliotekos Facebook paskyroje, bibliotekos YouTube paskyrose: https://www.youtube.com/user/zaliojipeleda
https://www.youtube.com/channel/UCI-RGSsev-Z2zv7oSzY_OxA/

Iki susitikimų virtualioje aplinkoje!

Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos informacija