Kviečiame keliauti su knyga ir portalu ibiblioteka.lt

Vaizdas be pavadinimo

Su LIBIS skaitytojo pažymėjimu portale iBiblioteka galite skolintis ir skaityti elektronines knygas 14 kalendorinių dienų, vienu metu galite skaityti 2 elektronines knygas, o naudojimosi jomis laikotarpį galite prasitęsti du kartus po 14 dienų, jeigu jos nėra rezervuotos kito skaitytojo.

Iš ko šaiposi pasaulis

Iš ko šaiposi pasaulis  / Algimantas Čekuolis. – Vilnius : Alma littera, 2015. – 268 p.
Knyga apie tai, kas iš tikro vyksta gyvenime, – ir ypač apie keistus ir net juokingus, bet tikroviškus dalykus. Apie narsos šaknis, kairiarankių paslaptį, meną gyventi, gyvūnų psichologiją, meilės galią ir grimasas – iš viso 53 temos ir suvalkiečių nuotykiai Afrikoje.

Tai faktų proza, į kurios jos audinį įpinta nemažai sąmojaus. Ji parašyta tiems, kurie mano, kad gyvenimas įdomesnis ir labiau jaudina negu beletristika. 

Klajūno užrašai

Klajūno užrašai : Gruzija / Marius Abramavičius Neboisia. – Vilnius : Alma littera, 2011. – 286 p. 
Knyga pasakoja apie Gruziją, valstybę pietų Kaukaze, rytinėje Juodosios jūros pakrantėje, nuolat viliojančią keliautojus. Vieni dega smalsumu išvysti Kutaisio miestą, į kurį mitologiniai graikų didvyriai argonautai vedami Jasono keliavo ieškoti Aukso vilnos, kitus traukia paslaptingas Vardzios vienuolynas, XII amžiuje olose įkurtas legendinės karalienės Tamaros.

Knygos autorius Gruziją išmaišė skersai išilgai ir toli gražu ne turistų išmintais takais. Skvarbus fotografo žvilgsnis ir jautri dailininko siela padėjo pamatyti tai, kas ne kiekvienam, besilankančiam Gruzijoje, krenta į akis. Galbūt ir skaitytojai šioje knygoje iš naujo atras šalį, kurioje auga Troškimų medžiai.

Metromanas

Metromanas : viena diena senovės Paryžiuje  / Lorànt Deutsch. – Kaunas : Obuolys , 2014. – 380 p. 
Ar žinojote, kad romėnų išžudyti galų kariai guli po Eifelio bokštu?

Kad pirmosios Paryžiaus katedros liekanas slepia privataus Pjero Nikolo gatvės namo automobilių aikštelės danga?
Leiskitės į kelionę su žaviu frankofilu, atversiančiu jums tą Paryžių, kurio nepažinojote. Kiekviena senamiesčio gatvė slepia plika akimi neregimą istorinį turtą, tereikia pasidairyti pamirštuose kampeliuose ar nuošaliuose užkaboriuose ir sužinoti, kas buvo ir amžinai liks palaidota Šviesų mieste.

Tai kerinti Prancūzijos istorija pro miesto metro sistemos žiūronus.

Beribis dangus

Beribis dangus : gyvenimiškos pamokos iš Himalajų / David Charles Manners. – Vilnius : Vaga, 2015. – 333 p.
Knygoje autorius dalijasi išmintimi ir įžvalgomis, kurių įgijo iš šamano Kušalo Magaro, tapusio jo mokytoju ir draugu.

Pasitelkęs sudėtingus išbandymus, Kušalas Magaras išmokė Deividą gyventi visa širdimi, drąsiai ir laimingai, būti nesavanaudiškai dosniu ir geraširdžiu, sukaupti valią ir aiškiai suprasti, kokie yra jo gyvenimo tikslai.

Deivido kalnuose patirtos gyvenimiškos pamokos šiandien gali būti naudingos mums visiems.