Atviros prieigos ištekliai mokymuisi internete

Vaizdas be pavadinimo

Susiklosčius situacijai, kai literatūriniai ir moksliniai šaltiniai nėra taip lengvai prieinami kaip anksčiau: švietimo įstaigos, mokymo centrai, bibliotekos ir kitos visapusiško lavinimo įstaigos yra uždarytos; atviros prieigos išteklius siūlančios leidyklos, šaltiniai ir įrankiai didina savo paslaugų prieinamumą.

Studentams ir visiems norintiems skaityti mokslinę literatūrą, mokytis daugelis suteikia dalinę-teminę ar pilną prieigą prie išteklių. Turinys yra atveriamas terminuotam laikui – besitęsiant karantinui, todėl nepraleiskite progos.

Siekiant užtikrinti, kad autorių teisių ir licencijavimo klausimai netaptų kliūtimi naudotis mokslinės literatūros šaltiniais, vadove pateikiamas atviros prieigos išteklių sąrašas.

Šis vadovas yra parengtas siekiant paremti visus pereinančius prie mokymo(si) internetu dėl COVID-19 protrūkio.

Taip pat norime priminti, kad  Naxos Music Library, EBSCO Publishing duomenų bazių ištekliai yra prieinami nuotoliniu būdu ir jie gali būti naudojami iš namų kompiuterių ir mobiliųjų įrenginių. Kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.