Šv. Valentino dieną minėkite skaitydami populiariausius meilės romanus

Ant kilimo išdėliotos knygos, sudarančios širdies formą

„Kai myli, tai atskleidi tokius savo lobius, tokį švelnumą, tokį meilumą! Net stebiesi, jog taip moki mylėti. Meilė parodo žmogui, koks jis turėtų būti“ – ši A. Čechovo mintis ir apibūdina knygų, skirtų meilei, populiarumą. Ši literatūra mėgstama daugelio, nepriklausomai nuo amžiaus, išsilavinimo, ar gyvenimiškų patirčių. Sveikiname su Meilės diena ir kviečiame sužinoti, kokią literatūrą apie meilę labiausiai vertina mūsų skaitytojai.

Pirmaujanti – Irena Buivydaitė, LATGA duomenimis, yra viena skaitomiausių rašytojų visose Lietuvos bibliotekose. Trylikos knygų autorė – nuo pirmųjų 1995-aisiais išleistų knygų „Šimtas baltų „Mersedesų“ ir „Šiaurės rožė“ iki 2019-aisiais pasirodžiusio „Rožių dvaras“ romano – beveik visada yra skaitomiausių leidinių dešimtuke. Džiugu, kad lietuvių autorių meilės romanai jau nenusileidžia verstinei literatūrai.

Džiaugiamės už panevėžietę – Liną Bandzaitę-Ever, gyvenančią Vokietijoje. Jos knygos „Objektyve meilė“, „Ruduo Berlyne“, „Berlyno romanas“, „Neišryškinta juostelė“ – mūsų bibliotekoje tikrai turi savo skaitytoją.

2013-aisiais pasirodžiusi pirmoji Jolitos Herlyn-Kraniauskaitės knyga „Trys mano vieninteliai“ iškart atkreipė šios literatūros mylėtojų dėmesį. Vėliau sekę  romanai: „Mano vyrai ir jų žmonos“, „Svaigulys“, „Atsargiai – moteris!“, „Geismo spąstuose“, „Angelai neverkia“, „Veidu į saulę“, beveik visada – skaitytojų rankose.

Kol kas nepralenkiama meilės romanų kūrėja – amerikiečių romanistė Nora Roberts. Daugiau kaip dviejų šimtų romantinių knygų autorė – tiesiog užkariavo Lietuvos skaitytojų širdis! 1995-aisiais metais pasirodžiusi serija „Geriausi meilės romanai damoms“ su pirmuoju Noros Roberts verstu romanu „Liepsnos kūdikis“ dar ir šiandien tęsia savo kelionę į skaitytojų širdis! Rodos, ši knyga niekada neatsibosta!

Džudi Devero, Barbara Cartland, Danielė Styl – tai tik kelios autorės, kurios dovanoja skaitytojams grožį, ilgesį, svajones… O juk viskas – iš Meilės…

Tikimės, kad kiekvienas skaitytojas ras savo knygą! Leidinių ieškokite LIBIS elektroniniame kataloge arba apsilankę bibliotekoje.