Regioninio projekto „Sidabrinis Nevėžis“ apdovanojimų išvakarėse – specialus kūrybos atlankas

„Sidabrinio Nevėžio“ apdovanojimų šventės akimirka
Praėjusių metų „Sidabrinio Nevėžio“ apdovanojimų šventės akimirka

2020 metų vasario 7 dieną jau septintą kartą pasveikinsime jaunuosius kūrėjus, dalyvaujančius bibliotekos rengiamame  Panevėžio regiono projekte „Jaunųjų kūrėjų tribūna NEVĖŽIS“. Renginio metu bus pristatomas moksleivių kūrybos almanachas ir įteikiamos „SIDABRINIO NEVĖŽIO“ skulptūrėlės Metų literatui ir Metų iliustruotojui. Šiemet Panevėžio dienraštyje „Sekundė“ apie projekto dalyvius kalba jų šeimos nariai.

Apie projektą „Jaunųjų kūrėjų tribūna NEVĖŽIS“

Šis projektas – bene vienintelis toks Panevėžio regione – sutelkiantis regiono moksleivius į bendruomenę, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas rašytiniam žodžiui ir meniniam vaizdui, kurio misija – pastebėti ir motyvuoti kuriantį bei ugdyti pagarbą autoriniam darbui.

„Projekto idėjos atsiradimą, tikslus ir uždavinius lėmė jaunųjų kūrėjų situacija ne viename mieste.  Bandantieji ir norintieji kurti yra pasklidę po savo ,,kambarėlius“,  jie nepastebimi, todėl motyvacija išbandyti savo galimybes, pasidalyti savo kūrybos produktu – menka. O tai – polinkių kūrybai turinčių vaikų ir vyresniųjų mokinių, „vienišių“, socialinė kultūrinė atskirtis. Jiems būtina suteikti tribūną, ir tai vykdo šis projektas“ – sako projekto organizatorius Arnoldas Simėnas.

Projektas tęsiasi jau keletą metų, o projekto organizatoriai ir stebėtojai turi galimybę matyti, kaip dalyviai „auga“ – kaip keičiasi jų meniniai jutimai, kūrybiniai sprendimai, pasaulio suvokimas ir kt.

Projekto sėkme neabejojama, nes kasmet prie misijos „pastebėk kuriantį“ prisijungia vis daugiau mokytojų, savo kūrybą pristato vis daugiau moksleivių iš įvairių Panevėžio regiono vietų.

Tekstai, piešiniai ir … skaičiai!

  • 100 – tiek moksleivių iš Panevėžio regiono 2019 m. dalyvavo projekte;
  • 49 – tiek jaunųjų iliustruotojų 2019 m. projektui pateikė piešinius;
  • 39 – tiek mokytojų tapo 2019 m. projekto ambasadoriais, misijos „pastebėk kuriantį“ dalyviais, skatinančiais moksleivius kurti ir viešinti savo kūrybą.

Sėkminga kūrybos sklaida

Kartą per mėnesį  Panevėžio dienraštyje ,,Sekundė“ skiriamas atlankas „Nevėžis“ jaunųjų literatų kūrybai. Kūryba platinama interneto portaluose „AINA“, „Jūsų Panevėžys“ ir projekto partnerių svetainėse. Kasmet, prieš projekto pabaigą ir apdovanojimų šventę, miesto dienraštyje spausdinamas ypatingas projekto dalyvių kūrybos atlankas. Šiais metais projekto organizatoriai sumanė pakalbinti jaunųjų kūrėjų artimuosius.

Apie kūrybinius ieškojimus, šeimos ir aplinkos paliekamus įtakos ženklus kuriančio žmogaus sąmonėje, laimės žiupsnelius ir sunkiausius iššūkius pasakoja kūrėjų šeimos nariai. Kviečiame skaityti: 

Apdovanojimų šventė

„Jaunųjų kūrėjų almanachas 2019“, kurį sklaidysite baigiamosios šventės metu, yra tikrasis naujojo, 2020 metų „Jaunųjų kūrėjų galimybių tribūnos NEVĖŽIS“ sezono pradžios šauklys. 2019 metais parengtas ir išleistas regiono jaunųjų literatų ir iliustruotojų kūrybos almanachas – unikalaus meninio turinio. Jį iliustruoja projekto partnerių – Panevėžio dailės mokyklos ir Panevėžio menų gimnazijos – vyresniųjų klasių jaunieji dailininkai.

Šventės metu bus pristatomas almanachas, iš kelių pretendentų atrinktiems nominantams įteikiami apdovanojimai – skulptoriaus Vytauto Tallat-Kelpšos specialiai sukurtos skulptūrėlės ,,SIDABRINIS NEVĖŽIS“, kitas nominacijas žymintys prizai „Sidabriniams Nevėžiukams“. Skulptūrėles teiks žinomi Lietuvos literatūros ir meno pasaulyje kūrėjai ir visuomenės veikėjai.

Renginys atviras visiems! Sekite renginio informaciją bibliotekos „Facebook“ puslapyje.