Jubiliejaus šventėje prioritetas – mažieji skaitytojai

VLS 50 gimtadienis
Data:2020-03-03
Laikas:11:00
Vieta:Įvairios bibliotekos erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Vaikų literatūros skyrius švenčia gražų 50-mečio jubiliejų ir kviečia į įspūdingą, spalvingą, nuotaikingą gimtadienio šventę, kuri kovo 3 dieną nuo 11 iki 15 val. šurmuliuos centriniuose bibliotekos rūmuose. Čia nebus oficialios dalies, įprastos tokioms sukaktims. Viskas bus skirta mažiesiems skaitytojams – įvairios edukacijos, žaidimai, filmukai, staigmenos ir kalnai skanėstų.

Gimtadienio metu svečiai pasiners į garsų ir spalvų pasaulį Pojūčių erdvėje, išbandys Atviros jaunimo erdvės siūlomas įdomybes, konstruos velografikos neįprastus piešinius, dalyvaus orientacinėse varžybose. Kelios įstaigos vaikams parengė programas, kurios juos išmokys  naudingų dalykų (tinkamai valyti dantukus), įtrauks į kūrybos procesą ir pakvies smagiai praleisti laiką. Čia sutiksite ir pasakų personažus – aktorius, su kuriais bus galima nusifotografuoti. Gimtadienio neįmanoma įsivaizduoti be torto ir jis tikrai bus milžiniškas.
Visos veiklos ir pramogos renginio metu bus nemokamos.

Apie Vaikų literatūros skyrių

Vaikų literatūros skyrius, įsikūręs Aukštaičių g. 4, garsėja originaliais projektais, keliaujančiais po visas Panevėžio regiono bibliotekas. Inovatyvia skaitmenine technologija ir savo krašto paveldu jaunuosius skaitytojus itin sudomino „Aukštaitijos Etno kilimas“ , o neseniai startavęs stalo žaidimas „Kelionė į devintą stotį“ surenka daugybę norinčių jį išmėginti. Įdomu, kad šį žaidimą kuriant prisidėjo ir patys vaikai.

Vasaros atostogų metu Vaikų literatūros skyrius sukviečia miesto vaikus į vasaros stovyklas, įtraukiančias į kūrybingą ir įdomią veiklą. Vieną vasarą stovyklautojai įrodė, kad „Žmogus yra iš didžiosios „Ž“, kitą – pasinėrė į fantastikos pasaulį, ieškodami neįtikėtinų dalykine tik mieste, bet ir šalyje.

Šis bibliotekos padalinys turi parengęs įvairių edukacinių programų ir net laimi prizines vietas šalyje rengiamuose edukacinių programų konkursuose. Savo patirtimi skyriaus darbuotojai dalijasi konferencijose, regiono bibliotekų specialistams skirtuose mokymuose.

Vaikų literatūros skyrius ir Panevėžio mamų bendruomenė „Mamos varom kavos“ bibliotekos centriniuose rūmuose organizuoja Mamų klubo renginius, kuriuose kartu su specialistais gvildenamos aktualios temos. Pojūčių erdvėje kiekvieną ketvirtadienį vyksta garsinio skaitymo skatinimo užsiėmimai mamoms su mažyliais.

Konkursai, viktorinos, kryžiažodžiai – tai tik dalis to, ką savo skaitytojams siūlo skyriaus darbuotojai. Praeitais metais buvo įkurtas knygų klubas „Knygų graužikai“.

 „Čia dirba nuostabūs, atsidavę, knygą mylintys, vaikų įkvėpti žmonės. Čia netrūksta juoko. Netrūksta netikėčiausių idėjų įgyvendinimo. Turime sukaupę didžiausią regione vaikiškų knygų fondą“, – sako Vaikų literatūros skyriaus vedėja Greta Kėvelaitienė.

Pasak vedėjos, šiais metais grandiozinių projektų metai. Panevėžiečiai kuruos visą „Vasaros su knyga“ projektą šalyje, lapkričio mėnesį kvies į Islandijos interaktyvią parodą „Šiaurės šalių vaikų knygos potvynis“, įgyvendins projektą „Nuspalvink mūsų kolekciją“, kurio metu naudojantis visų regiono bibliotekų retų knygų fondais bus kuriama spalvinimo knygelė.

Vaikų literatūros skyrius laukia rekonstrukcijos, kurią finansuoja ES struktūriniai fondai. Tuomet ši vieta taps dar didesniu traukos centru mažiesiems skaitytojams ir jaunimui.

Vaikų literatūros skyriaus istorija.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.