Fotografavimo mokymai „Nuo atsitiktinumo iki fotografinio atvaizdo pasakojimo“

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-02-11
Laikas:15:00
Vieta:Virtualios grafikos studija
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame ekonomiškai neaktyvius 14–29 metų jaunuolius dalyvauti fotografavimo mokymuose „Nuo atsitiktinumo iki fotografinio atvaizdo pasakojimo“, kuriuos ves lektorius Sigitas Laurinavičius.

Dėl nuolat ir sparčiai tobulėjančių technologijų fotografija tampa vis lengviau prieinama, tačiau tai neabejotinai sukuria ir naujų iššūkių: lengvai pasiduodame atsitiktinumo žavesiui ir nebesutelkiame dėmesio į pastovesnius dalykus, todėl gebėjimas objektyviai orientuotis milžiniškame vaizdų sraute, suvokti jų įvairovę ir skirtumus, kurti ir dalintis jais tampa ypač aktualia šių dienų bendravimo ir saviraiškos forma. Tačiau šiuos vaizdinio komunikavimo įgūdžius būtina nuolat lavinti ir tobulinti.

Mokymų metu įvairiais aspektais bus nagrinėjami fotografijų pavyzdžiai, aptariami jų sukūrimo metodai, analizuojami turinio ir formos kriterijai. Įgytas žinias bus mokomasi taikyti praktiškai.

Mokymų metu dalyviai:

  • susipažins su skirtingomis fotografavimo strategijomis ir jų taikymu praktikoje
  • gebės suvokti fotografijos žanrų įvairovę ir kūrybos strategijų skirtumus;
  • gebės nusistatyti fotografinio atvaizdo vertinimo kriterijus;
  • pagal apibrėžtas sąlygas gebės savarankiškai sudaryti kūrinių grupes (serijas, ciklus ar kolekcijas).

Mokymus ves lektorius Sigitas Laurinavičius, turintis patirties fotografijos, dailės, parodų organizavime ir kuravime, dailėtyros bei meno pedagogikos srityse. Jis yra tapytojas, Lietuvos dailininkų sąjungos narys, turintis dailėtyros magistro išsilavinimą, 4 metus dirbo Panevėžio fotografijos galerijos vedėju ir 23 metus – dėstytoju Panevėžio kolegijoje.

Būtina išankstinė registracija.

Mokymai skirti 14–29 metų moksleiviams ir bedarbiams.
Į mokymus prašome atsinešti moksleivio pažymėjimą ar bedarbio statusą įrodantį dokumentą.
Remia: Europos socialinio fondo agentūra.
Projekto pavadinimas „Įgūdžių laboratorija: Panevėžio miesto jaunimo kompetencijų stiprinimas“

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.