Liudvikos Knizikevičienės knygos ,,Bitės pėdsakais Panevėžyje“ pristatymas

Liudvika Knizikevičienė ir jos knygos ,,Bitės pėdsakais Panevėžyje‘‘ viršelis
Liudvika Knizikevičienė ir jos knygos ,,Bitės pėdsakais Panevėžyje‘‘ viršelis
Data:2020-02-05
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame susitikti su Liudvika Knizikevičiene ir išgirsti jos naujos knygos ,,Bitės pėdsakais Panevėžyje. Lietuvos moterų lygos veiklai Panevėžyje 20 metų“ pristatymą.

Lietuvos moterų lygos Panevėžio skyriaus tikslai – skatinti visuomeninį ir politinį moterų ir kitų gyventojų aktyvumą, ugdyti visuomenės pilietiškumą ir demokratiškumą, gaivinti ir propaguoti tautos dvasines, dorovines, kultūrines, istorines ir šeimos vertybes. LML Panevėžio skyriaus darbui Liudvika Knizikevičienė vadovavo 20 metų. Knygos puslapiuose ir surašyta nuveiktų darbų istorija.

Liudvika Knizikevičienė yra knygos ,,Panevėžys nuo XVI a. iki 1990 m.” bendraautorė, knygos ,,Pirmųjų Panevėžio bažnyčių ir Senamiesčio gatvės istorija” sudarytoja. Ši knyga skirta pirmosios Panevėžio bažnyčios pastatymo 500 m. sukakčiai, už kurią popiežius Benediktas XVI suteikė Ypatingą Apaštališką Palaiminimą ir atsiuntė raštą.

L. Knizikevičienė yra knygos „Panevėžio medicinos istorija iki 1990 m.” autorė ir knygų „Panevėžys amžių sandūroje”, „Jie gydė ir mokė”, „Savanorio Juozo Bariso šeimos šviesa”, „Panevėžio medikai” sudarytoja. Dauguma knygų pristatytos G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje.

Už nuveiktus darbus medicinos ir visuomeninės veiklos srityse Prezidentė Dalia Grybauskaitė 2018 m. vasario 16 d. L. Knizikevičienę apdovanojo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino riterio kryžiumi.

Renginio organizatoriai:
Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka
Lietuvos moterų lygos Panevėžio skyrius
Bitės namai

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.