Susitikimas su kun. Antanu Saulaičiu ir jo naujos knygos pristatymas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2020-02-08
Laikas:12:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į susitikimą su žymiu kunigu, vaikų ir jaunimo sielovadininku Antanu Saulaičiu, kuris pristatys savo naują knygą „Kaip pradėti tikėti? Nauji didieji mažųjų klausimai, į kuriuos atsakė kun. Antanas Saulaitis, SJ“. Kartu renginyje dalyvaus  knygos sudarytoja Gabrielė Gailiūtė-Bernotienė ir žurnalistas Donatas Puslys.

Kada kun. Antanas Saulaitis, SJ pradėjo atsakinėti į vaikų klausimus žurnale „Bitutė“, jau turbūt niekas neprisimena. Tačiau žinoma tiek, kad prieš dešimt metų atsakymų jau buvo susikaupę pakankamai knygelei išleisti. Knygelė vadinosi „Kaip atrodo dvasios?“ (Tyto alba, 2009), buvo šiltai ir smagiai iliustruota, labai mėgstama bei vertinama ir didelių, ir mažų skaitytojų.

Knygos „Kaip pradėti tikėti?“ viršelis

Praėjus dešimčiai metų, skaitytojai ėmė skųstis, kad senosios knygelės nebeįmanoma gauti, užaugo daug naujų vaikų, kurie jos neskaitė. Kadangi kun. Antanas toliau atsakinėjo į vaikų klausimus „Bitutėje“, atsakymų vėl susikaupė tiek, kad neliko kitos išeities, kaip tik leisti dar vieną knygą. Susirinko visa senoji komanda – iliustratorė Sabina Strazdienė, dizainerė Jūratė Veteikytė, sudarytoja Gabrielė Gailiūtė-Bernotienė ir, žinoma, kun. Antanas Saulaitis.

Knygos turinys padiktuotas vaikų. Jų klausimai suskirstyti į temas – apie Dievą, Bažnyčią, pasaulį ir kitus jiems rūpimus dalykus. Kartais net į labai panašius klausimus atsakymai būna skirtingi, lyg nudažyti kita spalva, tačiau jie visada alsuoja meilės Dievui, žmonėms ir pasauliui dvasia. Todėl jie visada skelbia tą patį ir moko to paties: Dievas yra geras ir mylintis; pasaulis yra gražus ir įdomus; žmonės yra brangūs ir verti meilės; visada verčiau rinktis tikėti gėriu ir jo siekti, o ne bijoti blogio.

Kun. Antanas Saulaitis

Antanas Saulaitis, SJ (g. 1939) – mylimas kunigas jėzuitas, skautas, vaikų ir jaunimo sielovadininkas, o taip pat knygų autorius, universiteto dėstytojas, stovyklų kapelionas, altruistas.

Užaugęs JAV lietuvių karo pabėgėlių šeimoje, jaunystėje jis pamilo ir Pietų Ameriką bei misionieriaus gyvenimą. Be to, studijavo chemiją, filosofiją ir teologiją. Visą gyvenimą kasdien perskaito po knygą.

Kitaip sakant, kun. Antanas turi tiek žinių ir patirties, kad neabejotinai gali atsakyti į bet kokį klausimą, ir tiek meilės, kad maloniai sutinka atsakyti kiekvienam vaikui ar suaugusiajam.

Renginio metu knygą galėsite įsigyti už 8 EUR.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.