„Nutapyti eilėraščiai“ – paroda ir poezijos skaitymai

Autoriai
Data:2020-02-11
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į Rimvydo Stankevičiaus poezijos ir Eugenijaus Marcinkevičiaus tapybos vakarą „Nutapyti eilėraščiai“, kuriame susilieję du žanrai sudarys nuostabų meno tandemą. Renginio metu galėsime klausytis eilių, o tapybos paroda veiks iki kovo 3 d.

Ne veltui pats poetas savo eilėraščius yra ne kartą pavadinęs „plytomis“. Iš jų statomos ne tik knygos, iš jų atsiranda poetiniai spektakliai, o kartais gali atsirasti ir paveikslai. Misiją sujungti poeziją su daile įvykdė panevėžietis tapytojas Eugenijus Marcinkevičius. Akstiną sumanymui davė netikėtai jam į rankas pakliuvęs Rimvydo eilėraštis, paskatinęs išsamiau pasidomėti jo kūryba. Pradėjo skaityti, gilintis, susipažino su autoriumi ir atsirado rezultatas „Nutapyti eilėraščiai“. Abu autoriai teigia turintys daug bendro, jiems patinka tos pačios knygos, filmai. Pasak Rimvydo, jų  dvasinė kraujo grupė yra ta pati.

Rimvydas Stankevičius (g. 1973 m. sausio 7 d. Elektrėnuose) – lietuvių poetas, eseistas, žurnalistas. Nuo 2004 m. yra Lietuvos rašytojų sąjungos narys. Yra išleidęs 12 knygų (pirmąją 1996 m.). Apdovanotas keliomis prestižinėmis premijomis, tarp jų – Jurgos Ivanauskaitės, Jotvingių, Salomėjos Nėries, Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno. „Panevėžio literatūrinėje žiemoje 2010“ pelnė Julijono Lindės-Dobilo premiją. R. Stankevičiaus poezija versta į lenkų, švedų, suomių, anglų ir kitas kalbas, publikuota užsienyje išleistuose almanachuose.

Eugenijus Marcinkevičius (g. 1959 m. spalio 10 d. Joniškyje) – dailininkas, tapytojas. 1982 m. baigė Šiaulių pedagoginio instituto Dailės fakultetą. Nuo tų pačių metų dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje (JAV, Olandijoje, Rusijoje, Vengrijoje), surengė personalinių parodų. Nuo 1994 m.  iki 2010 m. buvo pasitraukęs iš aktyvaus Panevėžio dailės gyvenimo. Nuo 2010 m. vėl  dalyvauja jungtinėse parodose, rengia personalines parodas.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.