Kultūros paso edukacinė programa „Išėjęs sugrįžti: rašytojas Marius Katiliškis“ Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos moksleiviams

edukacinė programa

2020 m. sausio 17 d., penktadienį, rašytojo Mariaus Katiliškio atminimo kambaryje vyko edukacinis užsiėmimas pagal Kultūros paso edukacinę programą „Išėjęs sugrįžti: rašytojas Marius Katiliškis“. Užsiėmime dalyvavo Biržų rajono Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos dvyliktos klasės moksleiviai. Juos atlydėjo lietuvių kalbos mokytoja Julija Greviškienė.

Moksleiviams buvo pristatytas rašytojo Mariaus Katiliškio gyvenimo ir kūrybos kelias, asmeniniai daiktai (rašomasis stalas, spausdinimo mašinėlė „Olympia“ SM9, odinis aplankalas su inicialais M. K., pypkių kolekcija, pypkė su stoveliu, rankinis laikrodis „Stellaris“ ir kt.). Visi muziejinės vertės eksponatai Pasvalį pasiekė rašytojo žmonai Zinai Nagytei-Katiliškienei (poetei Liūnei Sutemai) leidus, o fiziškai juos atsigabenti iš Lemonto (JAV) padėjo mūsų kraštiečiai Živilė ir Žilvinas Ramašauskai. Džiaugiamės, kad moksleiviams galėjome parodyti ir 2018-aisiais metais Ž. Ramašauskienės padovanotą, paties Mariaus Katiliškio išsidrožtą lazdą.

Po ekskursijos moksleiviams buvo užduoti keli klausimai, susiję su rašytojo gyvenimu ir kūryba. Teisingai atsakę buvo apdovanoti firminiais Mariaus Katiliškio atminimo kambario tušinukais.

Jeigu norite apsilankyti rašytojo Mariaus Katiliškio atminimo kambaryje, tarkitės dėl laiko telefono numeriu (8 451) 34 319, el. paštu toma.mikalajunaite@psvb.lt, ateikite į Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Vartotojų aptarnavimo centro Informacijos, mokymo ir dokumentavimo skyrių (Vytauto Didžiojo a. 7).

INFORMUOJAME, kad mokykloms yra sudaryta galimybė rezervuoti/užsisakyti Kultūros paso edukacinę programą „Išėjęs sugrįžti: rašytojas Marius Katiliškis“, plačiau internete: https://kulturospasas.emokykla.lt/renginiai/renginys/2582

Vyresn. bibliotekininkė Tomos Mikalajūnaitės informacija
Nuotraukos vyresn. bibliotekininkės Vaivos Samulėnienės.