Jaunųjų kūrėjų almanacho sutiktuvės ir apdovanojimai

Sidabrinio Nevėžio statulėlės
Data:2020-02-07
Laikas:14:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Visi, besidomintys jaunimo kūryba, kviečiami į „Jaunųjų kūrėjų almanacho 2019“ pristatymo ir „Sidabrinio Nevėžio“ statulėlių įteikimo ceremoniją. Tai tęstinio Bitės bibliotekos projekto „Jaunųjų kūrėjų galimybių tribūna NEVĖŽIS“ renginys.

Šįmet Metų literatas ir Metų iliustruotojas, kurie bus apdovanoti renginio metu,  buvo renkami iš itin gausaus dalyvių būrio. Savo kūrybą almanache spausdina rekordinis kūrėjų skaičius – net 100 literatų, 49 iliustruotojai, o į misiją „Pastebėk kuriantį“ įsiliejo 39 mokytojai-projekto ambasadoriai.

Renginyje susipažinsime su „Jaunųjų kūrėjų almanacho 2019“ autoriais, su regiono jaunųjų literatų kūryba ir Panevėžio dailės mokyklos bei Panevėžio V. Mikalausko menų gimnazijos vyresniųjų klasių jaunųjų  dailininkų iliustracijomis.

„Projekto idėjos „raktas“ – gal didesnė dalis jaunųjų autorių ir netaps profesionaliais rašytojais, dailininkais, bet jie išliks kūrėjais. Bet kurioje gyvenimo situacijoje – statytojais. Jie mokosi suvokti žodžio prasmės svarbą, kalbos tikslumo, ieško žodžio ir dailės santykio, skatinami pajusti kūrybinių raiškų įvairovę. Tarp kūrinių yra ir autentiška tarme sukurtų tekstų, kūrybiško bendradarbiavimo dėka atsirado savo ir kitų bendraamžių tekstus dainuojančių kūrėjų.

Projekto idėjos atsiradimą, tikslus ir uždavinius lėmė jaunųjų kūrėjų situacija ne viename mieste.  Bandantieji ir norintieji kurti yra pasklidę po savo ,,kambarėlius“, jie nepastebimi, todėl motyvacija išbandyti savo galimybes, pasidalyti savo kūrybos produktu – menka. O tai – polinkių kūrybai turinčių vaikų ir vyresniųjų mokinių, „vienišių“, socialinė kultūrinė atskirtis. Jiems būtina suteikti tribūną, ir tai vykdo šis projektas“, – teigia šio projekto vadovas Arnoldas Simėnas, besidžiaugiantis dalyvių gausa ir aktyvumu, mokytojų iniciatyvomis, tęstinumu, naujomis raiškos formomis.

Ateikite į gražią šventę ir mėgaukitės jaunimo kūryba!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.