Andriaus Sprindžio fotografijos darbų paroda „Piešimas šviesa“

Andrius Sprindys ir jo piešimo šviesa fotografijos
Andrius Sprindys ir jo piešimo šviesa fotografijos
Data:2020-01-28
Laikas:17:15
Vieta:Atrijaus terasa
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame atvykti į Andriaus Sprindžio fotografijos darbų parodos „Piešimas šviesa“ atidarymą.

Fotomenininkas Andrius Sprindys gimė Panevėžyje, tačiau dabar didelę laiko dalį praleidžia Jungtinėse Amerikos Valstijose. Fotografija Andrius  užsiima jau 10 metų. 2015 metais jis susidomėjo nauja technika – piešimu šviesa, kurią ir demonstruos parodoje. A. Sprindys yra surengęs jau ne vieną fotografijų parodą Čikagoje įvairia tematika, tačiau gimtajame Panevėžyje ši bus pirmoji.

Parodos autorius turi nemažą patirtį sporto fotografijoje. Jis yra Tarptautinės sporto žurnalistų asociacijos (AIPS) narys. Darbai, kuriais fotografas didžiuojasi:
Žydrūno Savicko fotografija, Arnold Sports Festival;
Dainiaus Zubraus fotografija, NHL;
Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio fotografijos, NBA;
Automobilių sportas, Indy Car, F1;
Eglė Špokaitė, šokiai;
Aidas Rėklys, dailusis čiuožimas;
Jurgis Kairys, Aviacija, Oškoš AAE.

A. Sprindžio galerijoje yra ir roko, metalo grupių: „Motorhead“, „Slayer“, „Foje“ , atlikėjo Marilyn Menson fotografijos.

Paskutinius kelerius metus Andrius daugiausiai fotografuoja naudodamas senovinius fotoaparatus. Šioje parodoje visi darbai pateikti be jokios kompiuterinės korekcijos, kaip autorius sako: „darbai tiesiai iš fotoaparato“. Piešimu šviesa vadinamas procesas, kai šviečiančiu objektu: LED lazda, žibintuvėliu, telefonu ar kt. yra piešiamas naujas arba apšviečiamas jau esantis objektas ir naudojant ilgo išlaikymo funkciją įamžinama nuotrauka. Kartais tokias nuotraukas užfiksuoti užtrunka ilgiau nei valandą.

Daugiau darbų galite peržiūrėti puslapyje www.andriussprindys.com
Paroda veiks iki vasario 5 d.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.