Rekomenduojame knygas Kalėdoms

Vaizdas be pavadinimo

Besiruošiant didžiosioms metų šventėms reikia ir apsipalaiduoti, jaukiai įsitaisyti prie židinio, užsiplikyti mėgstamos arbatos puodelį ir paskaityti gerą knygą. Linkėdami jums ramių ir jaukių Kalėdų sudarėme bibliotekoje esančių knygų sąrašą, kurios sukurs pakilią ir magišką nuotaiką.

Charles Dickens „Kalėdų giesmė“
Garsiausia ir pati pirmoji istorija apie Kalėdas, abejingų nepaliekanti klasika apie sugrąžintą ar naujai atrastą Kalėdų džiaugsmą: „Laimingos, laimingos Kalėdos, kurios gali sugrąžinti mums vaikystės dienų iliuzijas, priminti seniui jaunystės džiaugsmus ir perkelti jūreivį arba keliauninką iš už daugelio tūkstančių mylių atgal, prie gimtojo židinio, į jaukiuosius namus“ – Charlesas Dickensas.

Julie Salamon „Kalėdų eglutė“
Knyga, net didžiausią skeptiką įtikins, kad Kalėdos yra stebuklų metas. Ji pasakoja istoriją apie kartu augančias mergaitę ir eglę, moko gebėjimo mylėti, dalintis, branginti draugystę. Knyga spinduliuoja gėriu, yra pilna vilčių ir šviesos, svajonių ir jų išsipildymo, visai kaip pati vaikystė.

John Grisham „Kalėdų nebus“
Jokių sausakimšų prekybos centrų, dovanų pirkimo ir pakavimo, namų puošimo, lempučių, Kalėdinių dainų, darbuotojų vakarėlių, keitimosi dovanėlėmis… Jokių Kalėdų. Tokį planą turi knygos herojai. Kaip jiems sekasi išvengti Kalėdų ir kokias pasekmes tai atneša, aprašo J. Grisham nuotykių komedijoje. Pasakojimas taip pat priverčia susimąstyti apie komercinę ir vartotojišką šventės pusę, primena tikrąsias šventines vertybes.

Rimvydas Stankevičius „Betliejaus avytė: esė“
Atgaivos ir pakylėjimo suteikiantis esė rinkinys, kalbantis ne tik Kalėdų, papročių, žiemos temomis, bet apimantis ir literatūros, gamtos, idealizmo ir patriotizmo temas. Autorius kontaktą su jaunaisiais skaitytojais mezga dalindamasis savo vaikystės ir paauglystės patirtimis.

Paaugliams

Markas Leinas „Kalėdų istorija“
Ar Kalėdų senelis kada nors buvo vaikas? Taip! Ir ši knyga pasakoja būtent apie tai, kaip žvejo sūnus Mikalojus iš Suomijos tapo Kalėdų seneliu ir kaip sunkiai dirbant galima išpildyti bet kokią svajonę.

Greg Kincaid „Šuo vardu Kalėdos“
Dvidešimtmetis Todas nestudijuoja, nedirba ir dar gyvena su tėvais. Jo didžiausias troškimas – iš prieglaudos pasiimti šunį Kalėdoms, tačiau istorija pasisuka netikėta kryptimi. Knygoje gausu begalė kalėdinių stebuklų, svajonių išsipildymo, draugystės ir savęs atradimo.

Glenn Beck „Kalėdinis megztinis“
Kalėdinis megztinis vietoj išsvajotos dovanos… Štai ką po eglute Kalėdų rytą randa dvylikametis Edis. Skaitysite, kaip jis jaučiasi tą akimirką ir ką jam tai reiškia po daug metų. Knygoje kalbama apie šeimą, tikėjimą ir atlaidumą, gyvenimo pamokas ir tikrąją dovanų prasmę.

Jostein Gaarder „Kalėdų paslaptis“
Istorija apie berniuką, kuris turėjo nepaprastą advento kalendorių. Jame buvo aprašytos keliautojos laiku nuotykiai, kaip ji grįžus į praeitį matė Jėzaus gimimą ir liudijo krikščioniškųjų Kalėdų atsiradimą. Tai ir knyga, ir advento kalendorius viename.

Lucy Maud Montgomery „Anė iš Žaliastogių“
Istorija ne apie Kalėdas, bet apie mergaitę pilną stiprios ir tyros gyvenimo meilės. Knygoje gausu audringo džiaugsmo, beribės fantazijos, nuotaikų ir jausmų kaitos… Ir gamtos grožio.

Pradinukams

Taylor Garland „Dvylika augintinių Kalėdoms: pajusk tikrąjį dovanojimo džiaugsmą…“
Jei patinka gyvūnai ir dovanos – patiks ir ši knyga. Joje pasakojama apie mergaitę, kuri nesavanaudiškai padeda kitiems sulaukti laimingų Kalėdų, rūpinasi kačių ir šunų iš prieglaudos gerove.

Rebeka Una „Pijus ir Nikolas: visų laikų istorija“
Knyga apie nepaprastą draugystę ir dalijimąsi, apie dviejų ypatingų berniukų nuotykius ir džiaugsmus. Kiekvienas perskaitęs užsikrės dovanojimo nuotaika.

Maja Lunde „Sniego sesė: Kalėdų istorija“
Istorija, kurioje persipina džiaugsmas ir liūdesys, kai Kalėdų laukimą keičia netekties skausmas. Knyga pasakoja kaip tokie išgyvenimai paveikia įprastas tradicijas, kaip namai vėl prisipildo Kalėdinės nuotaikos.

Matt Haig „Mergaitė, kuri išgelbėjo Kalėdas“
Kalėdų senelio magija, kurios dėka jis sužino visų vaikų norus, skraidina roges, suspėja aplankyti visus pasaulio vaikus, atsiranda iš tikėjimo. Istorija apie pirmąją mergaitę, kuri tikėjo seneliu ir padėjo išgelbėti Kalėdas, kad jomis galėtų džiaugtis visi pasaulio vaikai.

Mauri Kunnas, Tarja Kunnas „12 dovanų Kalėdų Seneliui“
Kas sakė, kad Kalėdų senelis dovanas tik dovanoja? Jis taip pat mielai jas ir priima. Istorija apie nykštuką, kuris linksminasi, juokina kitus, kuria Kalėdinę nuotaiką. Džiaugsminga ir kupina staigmenų knyga, visai kaip artėjančios šventės.

Visas knygas užsisakyti galite elektroniniame kataloge LIBIS ir atvykę į biblioteką.

Taip pat kviečiame ne tik pripildyti savo namus šiluma, Kalėdine nuotaika ir džiaugsmu, bet juo pasidalinti su savo biblioteka – sudalyvauti Knygų Kalėdų akcijoje. Jos metu galite dovanoti knygas ir taip suteikti galimybę visiems jas perskaityti. Daugiau informacijos apie akciją rasite knygukaledos.lt, mūsų bibliotekos pageidaujamų knygų sąrašą rasite čia.