Baigiamieji projekto „Naujos žinios, naujos galimybės“ renginiai rajono bibliotekose

„Naujos žinios, naujos galimybės“

Jau trys mėnesiai rajono gyventojai turi galimybę dalyvauti veiklose, leidžiančiose įgyti naujų žinių, susipažinti su įvairiomis saviraiškos priemonėmis, turiningai leisti popietes ir vakarus.

Vykdydama projektą „Naujos žinios – nauji gebėjimai“, finansuotą Panevėžio rajono savivaldybės, viešoji biblioteka organizuoja veiklas, kurios įdomios rajono žmonėms ir kurių dėka jiems veriasi savirealizacijos galimybės.

Lapkričio pabaigoje Molainių bibliotekoje vyko užsiėmimas suaugusiems “Aplinkos ir švenčių dekoravimas: valgomos puokštės”. „Yra žmonių, nebijančių ieškoti savo laimės, nebijančių suklysti, viską pakeisti ir pradėti iš naujo“, – sako mokymų vedėja, unikalaus projekto „Valgoma puokštė“ kūrėja, kūrybinga, ryški, ieškanti ir drąsi kaunietė Karolina SAMALĖ. Vadovaujami šios įkvepiančias moters, užsiėmimo dalyviai išsamiau susipažino ir su puokščių autorės iniciatyvomis: kaip gimė idėja pradėti kurti puokštes iš įvairių netradicinių priemonių ir augalų, kas pastūmėjo, kas palaikė.

Renginio dalyviai buvo dėkingi užsiėmimo lektorei už kūrybingą ir produktyvų užsiėmimą, už šiltų emocijų vakarą.

Gruodžio 2 d. į aromaterapijos  užsiėmimą „Terapija tau: kvapų degustavimas„ Piniavos gyventojus pakvies biologė, edukatorė Aušra Taletienė, o gruodžio 9 d. Linkaučių gyventojai turės galimybę dalyvauti užsiėmime „Žvilgsnis į save per spalvas ir formas“, kurį ves dizainerė, meno terapijos edukatorė Brigita Paulauskienė.

Projektas finansuojamas Panevėžio rajono savivaldybės neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programos lėšomis.

Parengė E. Grucienė