Sėkmingai įgyvendintas projektas „Atrask, pažink, dalyvauk: Panevėžio krašto lankytinos vietos interaktyvioje kelionėje“

Sėkmingai įgyvendintas projektas

Lapkričio 28 d. Viešojoje bibliotekoje įvyko projekto „Atrask, pažink, dalyvauk: Panevėžio krašto lankytinos vietos interaktyvioje kelionėje“ baigiamasis renginys.

Baigiamojo renginio metu aktyviausi dalyviai buvo apdovanoti vertingais žaidimo prizais. Džiugu, kad projektas sulaukė didelio Panevėžio krašto gyventojų ir svečių susidomėjimo. Projekto metu vyko edukacinis žaidimas, kuris sudomino nemažai dalyvių iš Panevėžio, Krekenavos, Vadoklių ir kt. Žaidimo dalyviai keliavo Panevėžio krašto lankytinomis vietomis, fotografavosi prie žemėlapyje atvaizduotų objektų ir siuntė bibliotekai nuotraukas.

Pirmuoju etapu, 2018 m., buvo sukurtas interaktyvus žemėlapis, kuriame pažymėta 11 rajono lankytinų objektų. Prie objektų pastatytos lentelės su QR kodais.

Šiais metais Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projektas pratęstas ir žemėlapis papildytas dar 11 objektų,  prie objektų taip pat pastatytos QR kodų lentelės, o medžiaga apie šiuos objektus yra bibliotekos puslapyje.

Kai kurie objektai mažai kam buvo girdėti- tai Raguvos kino muziejus, Lėktuvų muziejus. Kiti objektai, kad ir žinomi, tačiau pristatomi žemėlapyje atspindi visą Panevėžio rajono lankytinų vietų panoramą.
Žemėlapyje pristatomi:  Bistrampolio muziejus, Linų muziejus, Kalėdinių žaisliukų muziejus, Lėktuvų muziejus, Raguvos kino muziejus, Apžvalgos bokštas Krekenavoje, Senasis Ramygalos malūnas, Naudvario dvaro sodyba, Smilgių etnografinė sodyba, Pašilių stumbrynas, Upytės piliakalnis.
Žemėlapis išsiplėtė, o lankytojai aktyviai lanko objektus.

Interaktyvus žemėlapis ir visa informacija patalpinta Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos svetainėje.

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio rajono savivaldybė

L. Telyčėnienės informacija