Knygos „Avižienio algoritmas ir kiti neramūs ritmai“ pristatymas

Avizienis

Bibliotekoje vyko susitikimas su pasaulinį pripažinimą pelniusiu mokslininku, kompiuterių architektu, matematikos grandu prof. habil. dr. Algirdu Antanu Avižieniu ir rašytoju Rimantu Vanagu, kurie pristatė knygą „Avižienio algoritmas ir kiti neramūs ritmai“.

Garbaus amžiaus sulaukęs Algirdas Antanas Avižienis jau jaunystėje siekė aukštumų, garsino ne vien gimtąjį Kauną, bet ir Lietuvą. Šeimai emigravus į Jungtines Amerikos Valstijas, prasidėjo jo, kaip mokslo daktaro karjera. A. A. Avižienis yra pelnęs garbės ženklą ir JAV medalį „Už ypatingus nuopelnus“, o Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus mokslininką įvertino Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino III laipsnio ordinu.

Žurnalistas ir rašytojas Rimantas Vanagas yra gerai žinoma Anykščių krašto asmenybė. Daug kūręs ir rūpinęsis Anykščių jaunimu, dabar šis visuomenininkas didžiąją laiko dalį skiria  publicistikai, prozai ir dokumentikai. Naujoji jo knyga „Avižienio algoritmas ir kiti neramūs ritmai“ išsamiai aprašo Algirdo Antano Avižienio gyvenimo kelią.

Prof. habil. dr. Algirdas Antanas Avižienis ir rašytojas Rimantas Vanagas knygą dovanojo ir Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešajai bibliotekai.