Karaliai ir karūnos

Karaliai ir karūnos

Darganą ir vėsų ketvirtadienio rytą Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje lankėsi Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos Alinos Guntulienės auklėtiniai. Jau kurį laiką, tradicine tapusi akcija „Metų knygos rinkimai“ vėl kviečia skaitytojus rinkti labiausiai patikusias lietuvių autorių knygas suaugusiesiems ir vaikams. Ta proga, bibliotekininkė Olga Černova ketvirtokams pristatė vaikų knygų penketuką ir pakvietė į smagų edukacinį užsiėmimą.

Džiaugiamės, kad kai kurie vaikai žinojo autorius ir yra skaitę penketuke esančias knygeles – rašytojų Tomo Dirgėlos „Benas – sapnų siuvėjas“, Vytauto V. Landsbergio „Pūkis karalius“, Pauliaus Norvilo Strykt pastrykt!, Ignės Zarambaitės „Stebuklingi senelio batai“, Dovilės Zavedskaitės „Lietus ir skafandras“. Pažadėjo namuose prabalsuoti už labiausiai patikusią knygą (www.metuknyga.lt).

Po knygelių pristatymo, užsiėmimo dalyviai gamino sau girių karūną. Karpė, klijavo, puošė – džiaugėsi savo darbais. Karūnos buvo spalvingos ir išradingai papuoštos. Dvi gražiausios – apdovanotos atminimo dovanėlėmis – knygomis! Po užsiėmimo, aplankę J. Navicko medinių šaukštų parodą bei susipažinę ir išbandę bibliotekos naują interaktyvią veiklą – kelionę po Zarasų gatves – grįžo atgal į mokyklą.

Olga Černova,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos Dumbravienės