Jaunimo knygų klubas kviečia: susitikimas su „Selfų slėnio“ autore

M. Budinaitės knyga
Data:2019-11-23
Laikas:16:00
Vieta:Atvira jaunimo erdvė (AJE)
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Jaunimo knygų klubas kviečia į jaunosios kartos rašytojos Monikos Budinaitės-Žadeikienės knygos pristatymą. Šis renginys – dalis „Hario Poterio nakties bibliotekoje“ programos veiklų. Tikimės, kad aštrių temų nevengianti ir psichologinio pobūdžio tekstais žavinti autorė sudomins ketvirtąja savo knyga mistišku pavadinimu „Selfų slėnis“.

Kaip teigiama knygos anotacijoje, tai knyga apie Slėnį, egzistuojantį visai šalia mūsų – kompiuteriuose, mobiliuosiuose telefonuose, socialinių tinklų profiliuose, žurnalų viršeliuose, o dar dažniau – tiesiog kasdienybėje.

„[…] knygos branduolys – tai istorija apie Selfų slėnį, telpanti vos į porą puslapių. Tačiau, kad tą istoriją pasiektum, turi perversti likusius beveik du šimtus. O juose visko tiek daug, kad reikia išmokti teisingai kvėpuoti, idant skaitydamas neuždustum. Lygiai taip – kad neuždustų tavo smegenys, aptraukti celofano plėvele. Arba priešingai – vis bandantys įsigauti pro tą plėvelę į spalvotų pažadų pasaulį.“

– NAUJIENŲ PORTALAS 15 MIN

#žmonės #happyfamily #supermama #selfųslėnis – tai grotažymės, žyminčios nerimastingą šio romano veikėjų kasdienybę. Ridas – žurnalų žmogus, jo gyvenimas – kaip iš atviruko. Simona ir Robertas jau šešiolika metų laimingai susituokę. Luko mama atsidavusi motinystei, o Beatričė – svajoja tapti žvaigžde. Bet atvirukai turi antrąją pusę, laimei būdingi potvyniai ir atoslūgiai, atsidavimas gali kankinti, o šlovė taip lengvai nepasiekiama. Virtualų ir tikrą veikėjų gyvenimą jungia nematomas siūlas, kurį vienur vos timptelėjus, kitur prasideda griūtis.

„Šioje knygoje Monika parašė apie JUS. Apie tą jūsų dalį, kurią ištrinate telefone atrinkdami nuotraukas. Apie ribą tarp to, kas esate ir kuo norite būti. Pasidarykite selfį su šia knyga ir pasidalinę feisbuke pameluokite, kad esate ne tokie.“

– Rimantė Kulvinskytė

Viešojoje erdvėje ši knyga vertinama prieštaringai. Galbūt tai įrodymas, jog laukia įdomus ir vertingas pokalbis?

Praneškite, kad norite dalyvauti, užpildydami REGISTRACIJOS ANKETĄ.

Išsami „Hario Poterio nakties bibliotekoje“ programa čia.
Renginiai skirti 12–29 m. jaunimui.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.