Didžiojo knygų pristatymo konkurso atrankinis turas Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje

Didysis knygų pristatymo konkursas

Š.m. lapkričio 7 d. bibliotekoje vyko Didžiojo knygų pristatymo konkurso atrankinis turas, kuriame dalyvavo moksleiviai nuo 8 iki 14 metų ir varžėsi dėl galimybės vykti į konkurso finalą Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje lapkričio 14 d.

                      Konkurso atrankiniame etape dalyvavo moksleiviai iš Visagino, Rokiškio, Pasvalio ir Panevėžio miestų. Moksleiviai varžydamiesi savo kategorijose pristatė įvairias lietuvių ir užsienio autorių knygas, tačiau populiariausia knyga buvo N. Vaitkutės ,,Klampynių kronikos‘‘, ši knyga skirtingose kategorijose buvo pristatyta net du kartus.

                      Moksleivių vaizdingi ir kūrybiškai parengti knygų pristatymai stebino konkurso vertinimo komisiją, kurią sudarė bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja G. Kėvelaitienė, vyr. bibliotekininkė-metodininkė Š. Leikienė ir Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorė ir teatro Meno tarybos pirmininkė Vita Šiaučiūnaitė.

                      Po pirmosios kategorijos knygų pristatymų, kuriame varžėsi septynios komandos, komisijos sprendimu į finalą Šiauliuose vyks komanda ,,Smalsiukai“ iš Panevėžio, kuri pristatė D. Walliamso knygą ,,Močiutė plėšikė“ bei komanda ,,Žiburiukai“ iš Visagino, kuri parengė J. Vilės knygos ,,Sibiro haiku“ pristatymą.

                      Antroje amžiaus kategorijoje varžėsi aštuonios komandos iš Panevėžio. Po komisijos vertinimų daugiausiai balų surinko Liepa Buraitytė pristačiusi M. Tveno knygą „Princas ir elgeta“ ir komanda ,,Gražu“ pristačiusi D. Čepauskaitės knygą „Baisiai gražūs eilėraščiai“.

                      Po knygų pristatymų moksleiviai dalyvavo bibliotekos edukacijose ,,Simonas Daukantas ir jo knygos bibliotekoje“, ,,Tautiškos giesmės atodangos“, „Spalvų pasakaitės“, ,,Mes ir mūsų pojūčiai“.

                      Džiaugiamės gražiais ir išradingais visų moksleivių pasirodymais, linkime toliau skaityti knygas ir kviečiame kitais metais vėl susitikti konkurse.