Ar pažįsti žvėrelius?

Ar pažįsti žvėrelius?

Lapkričio 20 dieną bibliotekos Vaikų literatūros ir edukacijos skyriuje su Anykščių vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ „Kodėlčiukų“ grupės auklėtiniais šiltai ir žaismingai bendravo viešnia iš Jonavos – eilėraščių knygelės „Ar pažįsti žvėrelius?“ autorė Jolanta Toločkaitė.

Tai pirmoji jos knygelė vaikams, supažindinanti su pačiais įvairiausiais pasaulio gyvūnais.

Viešnia pasidžiaugė mažųjų meile knygelėms ir pakvietė juos padeklamuoti eilėraštuką, kurio vaikai dar nežino, bet… jau moka. Ir iš tiesų, autorei pradėjus skaityti eiles apie dramblį, vaikai puikiai rimavo trūkstamus žodžius, o eilėraščiui prabilti  vaizdu padėjo drąsiausias „kodėlčiukas“, pasipuošęs drambliuko kepuraite, vėduoklės, primenančios straubliuko savininko ausis, „maudynės“ su muilo burbulais.

Netrukus pasigirdo dramblio trimitavimas, dunksėjimas, ir visi vaikai trumpam pavirto drambliukais…

Pažintį su beveik dvidešimčia knygelės gyvūnų mažieji skaitytojai tęsė atpažindami juos paveikslėliuose, užrašydami jų pavadinimų pirmąsias raides lentoje, spėliodami, į ką jie panašūs. Taip vaikai sutiko ne tik kiškį, ežį, vilką, mešką, pelėdą, bet ir povą, krokodilą, tigrą, begemotą, dramblį, žirafą ir net raganosį…

Kūrybiška pažintimi ir nuoširdžiu bendravimu nuspalvintas susitikimas netruko prabėgti.

Atsisveikindama su vaikais viešnia dar paskaitė eilėraštį „Katytė“, kuris tikimės labai patiko ir paslaptingajam katinui Pukiui Kutuliui.

Vaikų literatūros ir edukacijos skyriaus informacija
Nuotrauka Lalezer Varbliauskienės