Rašytoja Agnė Žagrakalytė kvies pasikalbėti apie knygas ir visai nebaisią buitį

Agnė Žagrakalytė
Data:2019-10-29
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į susitikimą su Briuselyje gyvenančia šešių knygų autore, energija trykštančia moterimi Agne Žagrakalyte. Kritikų ir skaitytojų įvertinta rašytoja pristatys naujausią knygą – poezijos rinkinį „Bu bui tis“.

A. Žagrakalytės knygų visad laukia jos gerbėjai, liaupsių ir įvertinimų negaili kritikai. Ne vienas jos kūrinys pateko į kūrybiškiausių knygų dvyliktukus. Eilėraščių knyga „Štai“ 2017 m. tapo akcijos „Metų knygos rinkimai“ nugalėtoja, už 2013 m. išleistą romaną „Eigulio duktė: byla F 117“ autorė apdovanota Jurgos Ivanauskaitės, Patriotų ir Augustino Griciaus premijomis.

Naujausioje knygoje „Bu bui tis“ rašytoja tarsi apdainuoja buitį – kasdienių vaizdų ir detalių vedama leidžiasi į gilesnius apmąstymus. „Eilėraščius dažniausiai rašau virtuvėje. Turiu didelę virtuvę: ten šyla orkaitė, sukasi skalbyklė, ūžia indaplovė, malasi vaikai, po kojom painiojasi šuo, už poros žingsnių – pianinas, kuriuo kas nors vis pimpina, o stiklo siena rodo sodelį su vaiskrūmiais ir figmedžiu, pilnu paukščių, sraigių ir pelių. Tikrai daug šių vaizdų nori nenori įsirašo ir į eilėraščius. Bet kas čia baisaus?“ – pakelia mįslingą kūrybos proceso širmą rašytoja A. Žagrakalytė. (https://www.lrytas.lt/kultura/literatura/2019/08/23/news/nauja-knyga-isleidusi-agne-zagrakalyte-apie-buiti-ir-kardais-uzkapotus-priesus-11560036/)

Pasimatykite su rašytoja ir pasisemkite įkvėpimo iš kūrybiškos jos buities!

Renginys iš bibliotekos vykdomo projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje”, skirto Pasaulio lietuvių metams.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LTK-LogotipasPanevezio-miesto-savivaldybe