Knygos „Avižienio algoritmas ir kiti neramūs ritmai“ pristatymas

Data:2019-11-11
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į susitikimą su pasaulinį pripažinimą pelniusiu mokslininku, kompiuterių architektu, matematikos grandu prof. habil. dr. Algirdu Antanu Avižieniu ir rašytoju Rimantu Vanagu, kuris pristatys knygą „Avižienio algoritmas ir kiti neramūs ritmai“.

Garbaus amžiaus sulaukęs Algirdas Antanas Avižienis jau jaunystėje siekė aukštumų, garsino ne vien gimtąjį Kauną, bet ir Lietuvą. Šeimai emigravus į Jungtines Amerikos Valstijas, prasidėjo jo, kaip mokslo daktaro karjera. A. A. Avižienis yra pelnęs garbės ženklą ir JAV medalį „Už ypatingus nuopelnus“, o Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus mokslininką įvertino Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino III laipsnio ordinu.

Žurnalistas ir rašytojas Rimantas Vanagas yra gerai žinoma Anykščių krašto asmenybė. Daug kūręs ir rūpinęsis Anykščių jaunimu, dabar šis visuomenininkas didžiąją laiko dalį skiria  publicistikai, prozai ir dokumentikai. Naujoji jo knyga „Avižienio algoritmas ir kiti neramūs ritmai“ išsamiai aprašo Algirdo Antano Avižienio gyvenimo kelią.

Galėsite įsigyti knygą.

–––––

Renginys iš projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“, skirto Pasaulio lietuvių metams.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė

    LTK_Logotipas1-2Panevezio-miesto-savivaldybe

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.