Fotografijų paroda „Angele Sarge…“

Paroda_angelas
Pradžia:2019-10-02 17:00
Pabaiga:2019-10-31 19:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į Vlado Kasperavičiaus fotografijų parodos „Angele Sarge… “ atidarymą, vyksiantį spalio 2 d. 17 val. bibliotekos konferencijų salėje.

„Prieš trejus metus išgyvenau keletą sudėtingų situacijų. Kažkodėl nusiraminimą pabandžiau susirasti Angelų kalvoje, netoli Trakų esančiame medinių angelų skulptūrų parke. Tąsyk ne akis „užkliuvo“, o greičiausiai širdimi suvokiau, kad Algimanto Sakalausko išdrožtas „Našlaitėlių globos Angelas“ buvo artimiausias mano būsenai ir lūkesčiams. 

Dažnai nukakdavau prie šio Angelo. Ėmiau jį fotografuoti. Žiemomis ir vasaromis, bet kokiu paros metu, kada tik būta poreikio pasibūti su išskirtiniu Angelu – Globėju. Daugsyk jis girdėjo Mamos išmokytą maldelę, skirtą Angelui Sargui. Šimtus kartų spragsėjo fotoaparatas“, – pasakoja V. Kasperavičius.

Dviejų metų darbo rezultatas – keli tūkstančiai fotokadrų. Fotopasakojimui apie Angelą Sargą atrinkau tik keliolika fotografijų. Jos ir bus eksponuojamos PAVB konferencijų salėje.

 „Tikiuosi, kad neįprastas fotografijų parodos formatas ir jos „lyrinis herojus“ – Angelo skulptūra sudomins panevėžiečius ir bibliotekos lankytojus. Jie pamatys keliolika nuotraukų, kurias jungia pavadinimas „Angele Sarge… “.

Vladas Kasperavičius – žurnalistas, bitininkas, šuliniakasys, sodininkas, upeivis, grybautojas…

Paroda veiks iki spalio 31 d.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.