Vasaros skaitymai Imbrado bibliotekoje

Vasaros skaitymai Imbrado bibliotekoje

Visą vasaros skaitymo laikotarpį Imbrado bibliotekoje vyko įdomūs ir smagūs, linksmi ir rimti kūrybiniai užsiėmimai, žaidimai vaikams ir suaugusiems.

Birželio 1-ąją, Vaikų gynimo dieną, pradėjome kūrybiniu užsiėmimu „Piešimas ant asfalto“ vasaros tema. Vasariškai numarginę asfaltą, dalyviai skubėjo prie kitos užduoties – sukurti atviruką tėvo dienai. Ši užduotis reikalavo susikaupimo ir rimtumo, nes atviruką dovanos savo mylimam tėveliui. Nenurimstantys vietoje vaikai, sukūrę tėčiui atviruką, nuskubėjo ten, kur vyksta veiksmas. O veiksmo tikrai netrūko, nes reikėjo žaisti įvairius žaidimus su kamuoliu, strėles mėtyti ir pataikyti į taikinį. Akordeono gaidoms nuskambėjus, vaikai suskubo ten, kur skamba muzika. Sustoję rateliu, žaidė įvairius ratelių žaidimus. Paeiliui buvo perskaityta knyga „Tėti, aš tave myliu“. Užsiėmimo pabaigoje bibliotekininkė pakvietė visu dalyvius dalyvauti skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“ ir nepraleisti puikios progos laimėti prizus.

Kai esi nedidelis, pasaulis pilnas paslapčių ir mįslių! Taip ir knieti sužinoti, iš kur pavasarį atsiranda maži švelnučiai pūkeliai, ir kodėl juos visi vadina katinėliais? Kodėl broliukui iškrito dantukas, o maniškiai dar visi vietoje? Kodėl ruduo raudonas, o žiema balta? Atsakymai į visus šiuos ir į gausybę kitų klausimų, taip pat žaidimų ir linksmų istorijų Imbrado bibliotekos vaikai sužinojo ir išmoko skaitydami Kosto Kubilinsko eilėraščių knygelę „Debesėlių tiltas“. Perskaitę šią knygutę, dalyviai dalinosi mintimis ir aptarinėjo netikėtas situacijas bei ieškojo teisingo sprendimo. Vėliau buvo piešiami piešiniai pagal K. Kubilinsko eilėraščių knygelę, o kiti vaikai žaidė žaidimus.

Pratęsiant vasaros skaitymus, Imbrado bibliotekoje buvo pasirinkta ir skaitomas Ievos Kapt eilėraščių rinkinys vaikams „Kas nutiko susitikus“. Pasakojama apie draugystę ir kaip ji stebuklingai viską keičia – delnai ima kvepėti, į ausį prikrenta paslapčių, iš dangaus viena po kito atskrenda atvirukai, o kartais, ir visai nelauktas – ilgesys. Perskaityti eilėraščiai buvo analizuojami. Vaikai išsakė savo nuomonę apie jiems patikusį eilėraštį.

Smagūs tie vasariški skaitymai bibliotekoje. Visą vasarą skaitę eilėraščius galbūt vaikai pagavo įkvėpimą ir namuose slapčia kurti eiles.

Jolanta Šepetovskaja, Imbrado bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotrauka autorės