Kviečiame į susitikimą su rašytoju Kaziu Saja

Kazys Saja
Data:2019-10-17
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Susitikimai su lietuvių literatūros klasiku, rašytoju Kaziu Saja visada būna įdomūs ir nepakartojami. Susitikime bibliotekoje vėl galėsime mėgautis gyvu ir žaismingu K. Sajos pasakojimu, pabendrauti su mylimu rašytoju.

Tokie pat įtaigūs, gyvi rašytojo kūriniai. Ne vienas iš jų ilgus metus karaliavo teatrų scenose. Prisiminkime garsiuosius „Devynbėdžius“, kurie Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre buvo pastatyti net du kartus. Šįkart susitikimo dingstis – dvi naujausios knygos. Tarp jų – „Dar ne visos paslaptys“, kurią išleido leidykla ANDRENA. Renginyje dalyvaus ir šios leidyklos vadovė Nijolė Urbšytė-Petrošienė.

Tikimės sulaukti svečių, kuriems Kazio Sajos pavardė yra tiesiogiai susijusi su jų gyvenimu ir kūrybiniu darbu.

Renginyje bus rodomas dokumentinis filmas „Knygnešio duktė“ apie partizanų slaugytoją Mariją Žiliūtę. Kazys Saja — vienas iš šio filmo sumanytojų ir kūrėjų. Filmo trukmė — 30 min.

Knyga „Dar ne visos paslaptys“ – apsakymų rinkinys, pasakojantis apie vaikus, paauglius, jaunus žmones. Rašytojas tarsi sugrįžta į savo vaikystę ir jaunystę, čia persipina praeitis ir nūdiena, atgaivinama istorinė atmintis, susijusi su dvasiniu visuomenės diagnozavimu. Dramatiški personažų likimai, sudėtingi charakteriai yra įdomūs įvairaus amžiaus skaitytojams.

Apsakymai ypač aktualūs šiandien, nes rašytojui, Kovo 11-osios Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo akto signatarui, rūpi Lietuvos ateitis ir jos gerovė.

Knygą „Dar ne visos paslaptys“ ir kitas leidyklos ANDRENA knygas mažesnėmis kainomis bus galima nusipirkti valandą prieš renginį ir po jo.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.