Susitikimas su režisieriumi Juozu Javaičiu

Juozas Javaitis

Liepos mėnesio ketvirtadieniais bibliotekos lankytojai turėjo unikalią progą susipažinti su Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureato, režisieriaus Juozo Javaičio dokumentinių filmų retrospektyva. Liepos 25 dieną į filmų peržiūrą-susitikimą atvyko ir pats režisieriumi J. Javaitis.

Susitikimo metu režisierius atskleidė, kad prieš atvykdamas į Panevėžį, jau eilę metų nematė savo kurtų filmų. Jis džiaugėsi, kad atsirado proga pačiam atsigręžti į savo kūrybą ir kartu su bibliotekos lankytojais peržiūrėti du savos kūrybos filmus.

Susirinkusiems lankytojams režisierius papasakojo apie pažintį su Gintaru Varnu, jo statomus spektaklius, darbą su studentais bei apie iki šių dienų išlikusią judviejų bičiulystę. J. Javaitis trumpai apžvelgė ir savo karjerą televizijoje, kalbėjo apie savo siekius visada išlikti savarankišku ir nepriklausomu kūrėju.

J. Javaitis yra puikiai žinomas ir panevėžiečiams, kadangi savo kūryboje garsėja filmais apie šio miesto gyventojus, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatus.

Literatūros ir kino ketvirtadieniai –  tęstinio Valstybės kultūros ir meno premijų laureatų kūrybos sklaidos projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje X“  renginių ciklas. Projektas siekia populiarinti įvairių meno sričių Valstybinės (nacionalinės ir vyriausybės) kultūros ir meno premijos laureatų kūrybą, skatinti gyventojų nacionalinės literatūros skaitymą ir domėjimąsi vertingomis lietuvių autorių knygomis.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba

Panevėžio miesto savivaldybė