Lietuvos Respublikos Prezidentei – bibliotekininkų padėka

Birželio 12 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvos bibliotekininkų draugijos bei Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos atstovais ir priėmė  jų apdovanojimą – bibliotekininkų padėką už prasmingą bendradarbiavimą, inicijuotą akciją „Knygų Kalėdos“, Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės ir Bibliotekų metų globojimą. Prezidentūroje vykusiame Padėkos renginyje taip pat dalyvavo Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos direktorė ir Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos prezidentė Danguolė Abazoriuvienė.

Pasak šalies vadovės, su bibliotekomis ir bibliotekininkais per dešimt jos prezidentavimo metų susiformavo ypatingas ryšys – draugystė. Drauge rengiamos akcijos paliudijo, kad Lietuvos žmonėms rūpi skaitymas ir bibliotekos, prigijo nauja tradicija bibliotekose dalintis ir dovanoti knygas, kurią įtvirtino nacionalinė labdaros akcija „Knygų kalėdos“ . Prezidentė kvietė, kad bibliotekų lankytojai, bendruomenės, verslai knygų labdaros akcijos nepamirštų visus metus ir dovanotų knygų bibliotekoms.

Padėkos renginyje su Prezidente bibliotekininkai taip pat apžvelgė šiandieninę Lietuvos bibliotekų situaciją: pastatų rekonstrukciją ir modernizavimą, dokumentų fondų komplektavimą, naujų paslaugų bibliotekų lankytojams kūrimą. Per pokalbį Prezidentei pristatyti Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje vykdomi rekonstrukcijos darbai, įgyvendinant tarptautinį Latvijos-Lietuvos projektą „Modernaus tarpvalstybinio vaikų ir jaunimo verslumo kompetencijų ugdymo tinklo bibliotekose kūrimas“ , kurį finansuoja Europos regioninės plėtros fondas. Po rekonstrukcijos pasvaliečiams duris atvers atnaujinta moderni bibliotekos Vaikų erdvė su naujomis paslaugomis ir naujas bibliotekos padalinys – Pasvalio atviras jaunimo centras.

Valstybės vadovė pasidžiaugė įdomiomis viešųjų bibliotekų iniciatyvomis ir linkėjo visada išlikti atviromis ir moderniomis erdvėmis.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija

Nuotraukos – Prezidentės spaudos tarnybos.