Just Dance ir šešėlių teatras

šešėlių teatras

Paskutiniosios mokslo metų savaitės trečiadienį Vaikų literatūros skyriuje apsilankė dvi santarviečių klasės. Norėjo susipažinti su šešėlių teatru ir skaitmenine paslauga Just Dance.

Pirmokėliai su mokytoja Dalia Kukonenko ir antrokai su mokytoja Galina Razmanavičiene klausydamiesi bibliotekininkės Zinos Černovienės pasakojimo sužinojo kokių medžiagų, priemonių tam reikia, kaip tokiame teatre vaidinama.  Patys pabandė tapti šio teatro aktoriais. Miaukė katinėlis, meška riaumojo, stūgavo vilkas. Visi labai stengėsi, nors pripažino, kad būti tokio teatro aktoriais nelengva. Ne visų „klausė“ metaliniai virbai su personažais, o ir vieta prie mirioramos ekrano teko dalintis, sekti pasakotojo skaitomą tekstą. Bet nauja patirtis visada praverčia, Kai kurie dalyviai lanko mokytojos Dalios Kukonenko vadovaujamą teatro studiją ir jau turi praktinių įgūdžių vaidindami kitokiame teatre, tai nauja kitokia patirtis taip pat bus naudinga.

Antroji veikla – pažintis su nauja skaitmenine paslauga Just Dance. Dalyviai patys rinkosi šokius, skirstėsi grupelėmis, šoko, džiaugėsi asmeniniais rezultatais.

Bibliotekos siūlomomis skaitmeninėmis ir kitokiomis paslaugomis moksleiviai galės pasinaudoti vasarą.

Zina ČERNOVIENĖ, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotrauka autorės