Fotografijų paroda „Kintanti vienatvė“

Japan street crossing photo
Pradžia:2019-06-07 16:30
Pabaiga:2019-06-29 18:00
Vieta:II a. erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

II a. ekspozicijų erdvėse atidaroma fotografo Dan Hermouet (Jungtinė Karalystė/ Prancūzija) fotografijų paroda „Kintanti vienatvė“. Atidarymo metu vyks autoriaus pristatymas (17 val.), galėsite sužinoti apie jo kūrybą, pabendrauti.

Tai pirmoji personalinė Dan Hermout fotografijos paroda, kurioje ribojasi urbanistinės dokumentikos bei kraštovaizdžių fotografija. Taip pat ši paroda suteikia galimybę pažvelgti į kūrybinio proceso niuansus, įkvėptus kelionių po įvairiausius pasaulio kampelius.

Dan Hermouet pristatomų fotografijų kolekcija – nuo estetiškų, užburiančių kraštovaizdžių iki murzinų, urbanistinių miesto vaizdų, kuriuose ribos tarp vienatvės ir vienišumo dažnai tampa neryškios ir nyksta.

Fotografuodamas neaprėpiamus Kalifornijos kraštovaizdžius ir tyrinėdamas tamsią, gūdžią miestietišką vienatvę didžiuosiuose pasaulio miestuose, Dan suranda naujų būdų, kaip išreikšti vienišumo ir pažeidžiamumo jausmą, augantį, besivystantį ir egzistuojantį judriausiuose pasaulio miestuose.

Dan savo pirmąją DSLR kamerą nusipirko prieš pusantrų metų ir nuo to laiko pradėjo intensyvią fotografo kelionę, atrado aistrą pažaboti šviesos ir šešėlių sąveiką, kuri padeda atskleisti gilias pasąmonines paslaptis bei naratyvus.

Fotografo puslapis http://mindscapephotography.co.uk/

Parodos kuratorė Vaida Andrijauskaitė

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.