Santykių psichologija grožinėje literatūroje. Susitikimas su Aurima Diliene ir Rasa Sage

Autorės
Data:2019-05-10
Laikas:16:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Ilgo ir laimingo gyvenimo paslaptis yra harmoningi santykiai. Ar galima santykių psichologijos mokytis ne tik iš vadovėlių, bet ir iš grožinės literatūros? Kokia yra ilgų ir laimingų santykių paslaptis? 

Gegužės 10 dieną bibliotekoje lankysis dvi autorės, kurios pristatys savo knygas santykių psichologijos temomis,  Aurima Dilienė su knygomis „Laiškai iš Bordo“, „Šeima – komandinis žaidimas“ ir Rasa Sagė su knygomis „Laimingi žmonės keliauja dviračiais“ ir „Tavo likimo krašteliu einu“.

Aurima Dilienė yra gydytoja psichoterapeutė, šeimų konsultantė, lektorė, vaikų ir paauglių psichiatrė, sukaupusi virš dvidešimties metų profesinę patirtį, septynių vaikų mama. Yra gyvenusi Prancūzijoje, Bordo mieste, kur ir gimė jos pirmoji knyga „Laiškai iš Bordo“, pasakojanti apie didelės šeimos sprendimą palikti namus ir važiuoti kurtis gyventi kitur. Tai tikra, asmeninė, įkvepianti ir padrąsinanti vienerių metų gyvenimo Prancūzijoje istorija su įžvalgomis ir išmoktomis pamokomis. Knyga netrukus turės ir tęsinį.

Antroji knyga „Šeima – komandinis žaidimas“ apima visą jos profesinės veiklos išmintį, sukauptą daug metų mokantis, konsultuojant klientus, per savo asmeninius išgyvenimus. 

Rasa Sagė yra rašytoja, tinklaraštininkė, publicistė, visuomenės veikėja, dviejų vaikų mama. Jos pirmoji knyga „Laimingi žmonės keliauja dviračiais“ pasakoja apie moters laimės paieškas emigracijoje. Tai istorija apie drąsą rizikuoti ir pradėti naują gyvenimą, apie didelės laimės paieškas ir mažus gyvenimo džiaugsmus, apie nepasitikinčios, dvejojančios provincijos merginos tapimą savarankiška moterimi, moters tapimą mama. Ir apie meilę, kuri išlaiko didžiausius išbandymus.

Antrojoje savo knygoje „Tavo likimo krašteliu einu“ rašytoja nagrinėja mažų mūsų poelgių ir sprendimų dideles pasekmes. Kaip mes veikiame vieni kitus, to net nepastebėdami? Kaip „drugelio efektas“ veikia santykiuose? Tarsi akmenukas mestas į vandenį, sukelia ratilus, kurie keliauja toli, apima daugelio žmonių likimus.

Rasa Sagė rašo ne tik knygas, bet ir straipsnius, tinklaraštį www.apiesantykius.lt, aktyviai bendrauja su kitais rašančiais žmonėmis.

Ateikite ir sužinokite, kaip literatūra gali ne tik suteikti skaitymo malonumą, bet ir pagerinti santykius!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.