Gamtos magija ir žmogaus stiprybė – parodoje ir albume

Urbonas, Titikaka
Data:2019-05-15
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Bibliotekoje vyks susitikimas su aukščiausią pasaulyje Tiličo ežerą perplaukusiu triatlonininku Vidmantu Urbonu ir fotografu Andriumi Repšiu.

Renginio metu bus pristatomas albumas „Ežero ir kalnų magija. Vidmanto Urbono plaukimas Himalajuose“ ir Andriaus Repšio fotografijų paroda. Leidinyje ir parodos fotografijose atsispindi finalinis V. Urbono akcijos „Vanduo – tai gyvybė“ žygis – plaukimas aukščiausiu pasaulyje Tiličo ežeru.

Misiją, skirtą priminti apie grėsmingą gėlo vandens išteklių žemėje realybę, žymusis Lietuvos atletas pradėjo 2009-aisiais, Pietų Amerikoje perplaukęs aukščiausiai tyvuliuojantį gėlavandenį ežerą Titikaką. Paskui sekė kiti žemynai ir jų didžiausi ežerai. Pagaliau 2018-aisiais V. Urbonas įveikė aukščiausią pasaulyje Tiličo ežerą, kuris tyvuliuoja beveik penkių kilometrų virš jūros lygio aukštyje.

Be įstabaus Himalajų grožio ir didybės pojūčio, leidinys leis susipažinti su Nepalu ir atskleis neįtikėtinai drąsaus V. Urbono iššūkio akimirkas.

Vidmantas Urbonas: „Šią ekspediciją, matyt, būtų galima lyginti su kopimu į kurią nors iš didžiųjų Himalajų viršūnių. Ilgas žygis vis aukštyn, o plaukimas – tarsi paskutiniai žingsniai iki viršukalnės. Čia – Himalajai su visa jų didybe. Ant to aukuro – šimtai skaudžių likimų. Esu giliai dėkingas, kad mus lydėjo sėkmė. Džiaugiuosi, kad garsas apie Tiličo gėlą vandenį pasiekė ir Lietuvą, ir platesnį pasaulį“.

Andrius Repšys: „Sunkiausia kelionė ne tik su Vidmantu, bet apskritai. Niekada neteko eiti kalnais po dvidešimt kilometrų ir įdėti tiek fizinių jėgų“.

Edmundas Ganusauskas, žurnalistas, knygos tekstų autorius: „Kelionė man davė aiškų suvokimą, kad tik Dievas leido nueiti tuos sunkius Himalajų kilometrus. Girdėjau, kaip vienas mūsų bičiulis dėkojo kalnų dievams, tačiau aš jaučiau begalinį dėkingumą vieninteliam mūsų Viešpačiui, leidusiam eiti, globojusiam Vidmantą beprotiškai sunkiame jo žygyje“.

Renginį moderuoja fotografas ir keliautojas Vytautas Kandrotas.

Renginio metu bus galima įsigyti knygą leidyklos kainomis.

A. Repšio fotografijų parodą galėsite apžiūrėti iki gegužės 31 d. bibliotekos konferencijų salėje.

Ateikite ir pasisemkite įkvėpimo!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.