Į šviesą vedančios eilės

Knyga Jeigu aš matyčiau
Data:2019-04-09
Laikas:15:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Balandžio 9 d. (antradienį) 15 val. konferencijų salėje kviečiame į Redo Olšausko eilėraščių knygos „Jeigu aš matyčiau“ pristatymą. Nuo gimimo regėjimo negalią turintis R. Olšauskas kūrybingai eilėmis reiškia savo jausmus, skatina mąstyti apie šalia esančius, suprasti, kad visi mes skirtingi.

Moksleivio eilėraščiai nesudėtingos struktūros – tai skaitytojus įkvepiantys bandymai, kuriuose gausu vaikiškų troškimų. Autoriaus kūryba gali tapti mokymo priemone, nes eilėraščių temos susijusios su tolerancija, empatija.

Knyga parašyta reginčiųjų ir Brailio raštu. Iliustracijas kūrė R. Olšausko klasės draugai. Pasak R. Olšausko mokytojos V. Vedeckienės, ši knygelė yra pavyzdys kitiems nebijoti svajoti, kurti, nepaisyti sunkumų. Prie knygos leidimo prisidėjo mokyklos bendruomenė, rajono gyventojai, Jono Avyžiaus viešoji biblioteka bei R. Olšausko artimieji ir draugai.

Kviečiame susipažinti!

Dar vienas knygos pristatymas vyks balandžio 16 d. 16 val. Kupiškio savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Pasimatykime ir Kupiškyje!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.