Algimanto Kaminsko kūrybos vakaras

Vaizdas be pavadinimo
Data:2019-04-29
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kviečiame į žurnalisto, poeto, prozininko Algimanto Kaminsko jubiliejinį kūrybos vakarą, kurio metu susipažinsite su tradicinio kūrybos proceso šalininku. Kitaip nei dauguma rašytojų, A. Kaminskas teigia tekstus vis dar rašantis ranka. Rašytojas įsitikinęs, kad kompiuteris tampa nepageidaujamu tarpininku tarp minčių ir teksto, o popierius kuria intymesnį ryšį.

Ilgą laiką dirbęs žurnalistinį, leidybinį darbą (dirbo laikraščio „Tėvynė“ vyriausiuoju redaktoriumi, vėliau įsteigė to paties pavadinimo leidyklą), dabar A. Kaminskas didžiausią laiko dalį skiria rašymui. Jokiam žanrui pirmenybės neteikia. Tarp jo kūrinių yra ir poezijos, ir prozos. Rašytojas teigia, kad jam svarbiausias pats rašymo procesas.

Toks rašytojo atsidavimas kūrybai neliko nepastebėtas – 2017 m. rašytojui už viso gyvenimo kūrybą buvo įteikta Gabrielės Petkevičaitės-Bitės vardo premija.

Didžiausio populiarumo sulaukusia rašytojo knyga galima laikyti 1981 m. pasirodžiusią knygą „Kėdainių kronikos“. Tai – istorinė publicistinė poema, skirta šešių šimtų metų jubiliejų švenčiančiam miestui. Knygą sudaro 600 eilučių, o kiekviena iš jų aprašo vienus miesto gyvenimo metus. 7 tūkst. knygos egzempliorių buvo iškart parduoti. Ši knyga dar kartą išleista 1992 ir 2015 metais.

Švęskime rašytojo kūrybą kartu!