Gražiausios Mamulės Mū ir Varnos istorijos

graziausios-mamules-mu-istorijos

Autorės Jujjos Wieslander ir dailininko Sveno Nordqvist knyga talpina gražiausias istorijas apie nepaprastus išdykusios karvutės ir varnos nuotykius.

O jei karvės elgtųsi taip kaip žmonės? Nuo šios idėjos prasidėjo visas Jujjos Wieslander istorijų ciklas, kuris iš pradžių buvo transliuojamas per radiją. Kai karvutė persikėlė į knygeles, veikėjus iliustravo talentingas dailininkas Sven Nordqvist.

„Gražiausios Mamulės Mū istorijos“ – nuotaikinga knyga, kurioje rasite net dešimt nuotaikingų istorijų. Tai „Mamulė Mū čiuožinėja nuo čiuožyklos“, „Mamulė Mū mokosi važiuoti dviračiu“, „Mamulė Mū žuvauja“, „Mamulė Mū šoka“, „Tigrų traukiniai“, „Mamulė Mū susižeidžia“, „Mamulė Mū iškrenta iš medžio“, „Varna iškrenta iš medžio“, „Mamulė Mū žaidžia“ ir „Ar tu – man draugė?“.

Siužetai prajuokins daugelį vaikų, nes karvutė elgiasi taip pat, kaip ir jie: žaismingai, o kartais kvailai. Mamulės Mū draugė varna – proto balsas, kuris visada bando atkalbėti karvutę nuo beprotiškų poelgių. Tačiau jei nepabandysi, juk nepatirsi tikro smagumo, ar ne? Kiekviena diena turi būti šventiška ir kupina linksmybių.

Jujjos Wieslander ir Sveno Nordqvist knyga „Gražiausios Mamulės Mū istorijos“ akį traukia jaukiomis iliustracijomis, o smagus tekstas turtina mažųjų skaitytojų vaizduotę ir žodyną.