Naudokitės bibliotekos nuotolinėmis paslaugomis

Vaizdas be pavadinimo

Kviečiame naudotis bibliotekos nuotolinėmis paslaugomis – elektroninėmis knygomis, duomenų bazėmis, skenavimo paslauga, stebėti renginius bibliotekos Youtube kanale, mokytis.

Nuotolinio skenavimo paslauga

Pasinaudokite nuotolinio skenavimo paslauga – bibliotekininkai jūsų pageidaujamo leidinio fragmentą, straipsnį ar jo ištrauką nuskenuos ir atsiųs jūsų nurodytu elektroniniu paštu.
Kreipkitės telefonu (8 45) 46 55 65 arba el. paštu dskaitykla@pavb.lt.


Elektroninės knygos

El. knygos portale „ibiblioteka
Daugiau nei 70 Lietuvos bibliotekų vienijantis portalas, kuris suteikia galimybę patogiai ir greitai rasti naudingą informaciją. Elektroninės knygos, dokumentai, leidiniai prieinami turint skaitytojo pažymėjimą bei prisijungimą LIBIS sistemoje. Paaiškinimas kaip užsisakyti ir skaityti knygas.

Internetinėje bibliotekoje „Vyturys” pateikiami kūriniai pagal atnaujintą lietuvių kalbos ir literatūros programą, suskirstyti pagal klases. Galimybę skaityti nemokamai turės skaitytojai, susikūrę paskyrą. Skaitytojui, norinčiam prisijungti prie „Vyturio“ duomenų bazės, nuoroda suteikiama individualiai el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt

Nemokamos audioknygos – galimybė klausytis 78 nemokamų audioknygų.

Socialinių ir humanitarinių mokslų el. knygos atvirosios prieigos platformoje „Open Research Library“


Leidiniai

Siūlome skaityti bibliotekos skaitmenintus leidinius. Jie taip pat skelbiami ir Virtualioje kultūros paveldo sistemoje, kurioje kartu rasite greitą ir patogią prieigą prie tūkstančių knygų, laikraščių, rankraščių tekstų, meno kūrinių ir kitų leidinių.

Susipažinti su kitų Panevėžio apskirties institucijų virtualiais paveldo rinkiniais, rasti informaciją duomenų bazėse galite Skaitmenintame Panevėžio apskrities kultūros paveldo puslapyje


Virtualios parodos

Stasio Povilaičio fotografijų paroda „Šviesos pakylėtas“; garso ir vaizdo įrašai, kuriuose įamžintas poetas Paulius Širvys; prieštaringa, daugiabriaunė, nepakartojama režisieriaus Juozo Miltinio asmenybė – visa tai rodome bibliotekos ir kitų atminties institucijų parengtose virtualiose parodose.


Lietuvos duomenų bazės

Internetinė biblioteka „Vyturys“ – pirmoji lietuviška internetinė biblioteka vaikams ir jaunimui. Pandemijos metu visoms Lietuvos mokykloms visas „Vyturio” lobynas atveriamas nemokamai. Skaitmenines knygas rasite čia, garso knygas – čia.

Užsienio duomenų bazės

EBSCO Publishing – mokslo ir populiarieji žurnalai bei laikraščiai, knygos medicinos, verslo, ekonomikos, kalbų mokymosi ir kitomis aktualiomis temomis.

Naxos Music DB pateikiami klasikinės, džiazo, pasaulio tautų folkloro, pop-roko muzikos įrašai, kompozitorių ir atlikėjų biografijos, muzikos terminų žodynai, muzikos istorijos bei mokomoji medžiaga.

Prisijungimo duomenys nutolusiems vartotojams:
Kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt dėl prisijungimo, nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.


Atviros prieigos ištekliai

Atviros prieigos knygos, Lietuvos mokslo žurnalai, užsienio elektroniniai ištekliai ir talpyklos yra visiems laisvai prieinami informacijos ir žinių šaltiniai. Išteklių sąrašą rasite čia.


Žaidimai

Atsipalaiduoti siūlome išbandant bibliotekų sukurtus žaidimus ir testus. Jie yra ne tik smagus laiko praleidimas, bet ir naudinga, informatyvi ir skaitymą, mokymąsi bei kūrybinį mąstymą skatinanti priemonė. Visą žaidimų sąrašą rasite čia.


Mokymai

Laisvai prieinama projekto „Prisijungusi Lietuva“ mokomoji medžiaga, kuri yra specialiai pritaikyta savarankiškam mokymuisi.

Konsultanto pagalba naudojantis nuotolinėmis paslaugomis