Seminaras Panevėžio regiono viešųjų ir mokyklų bibliotekų specialistams „Rankraštinio ir spausdinto kultūros paveldo vadyba”

Š.m. sausio 14 d. Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyko kvalifikacinis seminaras Panevėžio regiono bibliotekų specialistams. Pirmajame kvalifikaciniame renginyje šiais metais dalyvavo Panevėžio regiono viešųjų bibliotekų specialistai bei mokyklų bibliotekininkai.

Seminare Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos Lietuvos raštijos muziejaus vedėja dr. Alma Braziūnienė, kalbėjo apie spausdintinį paveldą viešosiose bibliotekose. Sužinojome apie dokumentinio paveldo saugos problemas, paveldo tipologiją. Auditorijoje buvo diskutuojama apie tai kada knyga tampa paveldu, knygos socialinį funkcionavimą visuomenėje. Taip pat buvo aptartos pagrindinės atminties institucijų funkcijos – kaupti, saugoti ir aktualinti dokumentinį paveldą.

Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos direktoriaus pavaduotoja mokslui, VU Komunikacijos fakulteto Knygotyros ir leidybos tyrimų katedros asistentė dr. Rima Cicėnienė, kalbėjo apie rankraštinių rinkinių ypatybes šiandien, visuomenės minties kaitos ir technologijų įtaką kasdieniams procesams, fondo formavimo principus ir kriterijus, įvairias apskaitos ypatybės, skaitmeninių technologijų įtaką kolekcijų tvarkybai ir prieigai. Pristatė teisinius, filosofinius, technologinius ir praktinius paveldo valdymo aspektus.

Tikimės, kad įgytos naujos žinios prisidės prie kiekvieno iš dalyvių tobulėjimo profesinėje srityje.

Norime priminti, kad mokymai ,,Rankraštinio ir spausdinto kultūros paveldo vadyba“ Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje vyks vasario 12 d., maloniai kviečiame registruotis ramune.greiciuniene@pavb.lt

Seminaras organizuojamas iš ,,Panevėžio krašto istorijos ir kultūros atodangos: atsiminimai jungia kartas ir bendruomenes“ projekto lėšų, kurį remia Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_LogotipasPanevezio-miesto-savivaldybe