Mokymai Panevėžio regiono bibliotekų specialistams

Įgyvendinant 2020 m. LR kultūros ministerijos priemonę „Aprūpinti bibliotekas socialinės ir informacinės atskirties gyventojų grupėms skirta įranga bei priemonėmis“, Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės ir Utenos A. ir M. Miškinių viešosiose bibliotekose vyks mokymai bibliotekų specialistams.

Mokymų ciklas susideda iš šių teminių mokymų:

Nuotoliniai mokymai „Bendravimo etiketas su žmonėmis, turinčiais negalią“, lektorė – Vaida Anžolauskė (VšĮ Socialinių inovacijų centras).

Seminaras „Bibliotekoje – asmuo, turintis autizmo spektro sutrikimų“lektorė – dr. Margarita Jurevičienė (Šiaulių universitetas, Specialiosios pedagogikos katedra).

Praktiniai mokymai „ASS ir edukacija bibliotekoje: sensoriniai skaitymai“, lektorė – Rūta Norkūnė, (VšĮ „Idėjų karalystė“).

Seminaras „Kaip padėti sau ir kitam“, lektorė – doc. dr. Agnė Jurgaitytė-Avižinienė, klinikinė psichologė-psichoterapeutė, supervizorė.

Šie mokymai skirstomi į teorinius ir praktinius. Teorinių mokymų metu dalyviai sužinos apie psichologinę sveikatą ir asmenybės vystymąsi, negalių rūšis, bendravimo su neįgaliaisiais ypatumus bei nagrinės draugiškos bibliotekos įvaizdį vartotojams su specialiaisiais poreikiais.

Praktinių užsiėmimų metu bus pristatyta sensorinių skaitymų edukacija. Aktyviųjų darbo metodų pagalba mokymų dalyviai susipažins su šios edukacijos taikymo metodais ir praktiniais įrankiais.

Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija