Tarptautinis simpoziumas „Inovatyvios edukacinės praktikos bibliotekininko darbe. Edukacinės veiklos iššūkiai ir galimybės“

Šiandien ir rytoj Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyksta tarptautinis simpoziumas „Inovatyvios edukacinės praktikos bibliotekininko darbe. Edukacinės veiklos iššūkiai ir galimybės“.

Simpoziumo programa

Edukacijų programa 1

Edukacijų programa 2

Jame dalyvauja Lietuvos apskričių, Panevėžio regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų bei Lietuvos aklųjų bibliotekos specialistai, Michaela Kožiškova iš Karlovy Vary regioninės bibliotekos.

Lietuvos apskričių, Panevėžio regiono savivaldybių viešosios bibliotekos bei Lietuvos aklųjų biblioteka į Panevėžį atvežė ir dvi dienas demonstruos išskirtines edukacines programas, kuriose dalyvauja Panevėžio miesto bendruomenė ir patys bibliotekininkai. Tai puiki proga bibliotekoje patirti kūrybinį džiaugsmą ir pasisemti patirties.

Simpoziumą Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka organizuoja įgyvendindama projektą „Panevėžio regiono bibliotekų edukatorių kvalifikacijos gerinimas, 2“. 2017–2018 metais įgyvendinamo projekto metu Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka sudarė sąlygas Panevėžio regiono viešųjų bibliotekų ir Panevėžio miesto mokyklų bibliotekininkams siekti ugdytojo kompetencijos, suteikė psichologinių ir pedagoginių žinių. Inicijavo metodinės priemonės bibliotekininkams parengimą – išleistas elektroninis leidinys „Edukacija bibliotekoje: galimybės ir iššūkiai“. Šiandien organizuojamas simpoziumas „Inovatyvios edukacinės praktikos bibliotekininko darbe. Edukacinės veiklos iššūkiai ir galimybės“, sutelkiantis akademinės bendruomenės specialistus ir praktikus apibendrinti bibliotekų edukacinės veiklos plėtros galimybes, analizuoti ir įvertinti veiklos rezultatus, stiprinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir užsienio bibliotekų bei dalintis gerąja patirtimi.