Aš esu knygos herojus

Projekto trukmė: 2019 03 01–2019 12 20

Projekto pristatymas
Projektas „Aš esu knygos herojus“ yra 2017 metais bibliotekoje sėkmingai įgyvendinto inovatyvaus projekto „Knygomanija” tęsinys, kur jaunieji vartotojai buvo kviečiami per vaizdines priemones perteikti savo mintis apie knygą, kuriant knygų vaizdo anonsus.

Projektu „Aš esu knygos herojus“ siekiama dar daugiau skatinti jaunuosius skaitytojus kurti, suteikti jiems daugiau naudingų darbo su išmaniosiomis technologijomis įgūdžių, taip pat, atskleisti dar neatrastą interaktyvią skaitymo pusę: knygos skaitytoją iš knygos siužeto stebėtojo perkelti į magišką knygos pasaulį ir suteikti jam galimybę pasijusti knygos herojumi.

Projekto metu planuojamos veiklos
Projekto metu biblioteka numato sukurti naują inovatyvią paslaugą, kur vartotojai turės galimybę išmokti naudotis papildyto vaizdo technologija ir programuojant vaizdus galės persikelti į knygos herojų pasaulį. Ši paslauga skirsis iš kitų, nes suteiks galimybę vartotojams atitrūkti nuo kasdienybės ir persikelti į kitokią – knygos aplinką. Projektu siekiama, kad kiekvienas vartotojas, nepriklausomai nuo jo socialinės padėties ir fizinių gebėjimų, galėtų savarankiškai pasinaudoti paslauga, todėl bus užtikrintas nesudėtingas išmaniųjų technologijų ir programos valdymas. Viskas, ką reikės padaryti – išsirinkti skaitymui knygą, atskirti, kokio žanro yra pasirinkta knyga (fantastinė, istorinė, pasaka ir kt.), pasirinkti knygos žanrą išmaniajame ekrane, atsistoti pažymėtoje vietoje ir programa ekrane sugeneruos didelio formato atvaizdą, kuriame vartotojas matys save stovintį pasirinktos tematikos knygos pasaulyje, šalia kitų knygos herojų.

Numatomas projekto rezultatas
Naujos interaktyvios paslaugos, netradiciniu būdu įtraukiančios į su skaitymu susijusias veiklas bibliotekoje sukūrimas.

Atsakingas asmuo Panevėžio apskrities G.Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje
Toma Apynytė-Kirslienė, Vartotojų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė, el. p. toma.apynyte-kirsliene.@pavb.lt,
tel. (8 45) 50 20 36

Projektą finansuoja

LTK_Logotipas